Op zaterdag 19 december sluiten Sido Martens en Fred Piek het jaar 2015 bij Roots aan de Zaan in Zaandam af met een dubbelconcert.

Leden van Fungus verzorgen Roots aan de Zaan's eindejaarsconcert
Roots aan de Zaan sluit het jaar af op zaterdag 19 december met twee Nederfolk-grootheden die in een ver verleden (we spreken medio jaren zeventig, toen mannen met baarden nog in de mode waren) samen in Fungus speelden.

Dit is géén Fungus-reunie, hoewel de geest van de groep ongetwijfeld zal rondwaren die avond. Dit betreft een dubbelconcert: Fred Piek doet een set, Sido Martens doet er een, ze wisselen elkaar misschien af, doen waarschijnlijk ook wel wat samen.

Sido Martens en Fred Piek
Sido Martens en Fred Piek


Sido Martens startte na Fungus medio jaren ’70 een solocarrière die hem o.a. solo dan wel naar Pinkpop, maar niet naar roem en rijkdom bracht. Reden waarom hij na een aantal jaren in muzikaal opzicht uit het zicht verdween, maar in 1996 trok hij de stoute schoenen weer aan en startte hij een tweede solocarrière op. Donkere tinten, milde spot en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens’ liedjes.

Fred Piek was de stem van Fungus (hit: Kaap’ren Varen, 1974), en toen die koek op was kwam hij gelijk een duveltje uit een doosje weer tevoorschijn, maar dan met de Amazing Stroopwafels met wie een grote hit werd gescoord (Oude Maasweg, 1982). Er volgde een solo-carrière. Dit jaar verscheen Fred’s nieuwe album Ballads met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals.

Zaterdag 19 december 2015, Sido Martens en Fred Piek in De Vermaning, Zaandam
Aanvang is 20:15, deuren open 19:30; het adres van De Vermaning is Westzijde 80 te Zaandam.
Kaarten voor dit eindejaarsconcert van Roots aan de Zaan kosten 10 Euro en zijn bij voorkeur via e-mail te reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefoon 075-6122094.