Op zondag 3 januari is er een nieuwjaarsconcert van het ensemble Chubrica in Amsterdam.

Net als vorig jaar luidt ensemble Chubrica het nieuwe jaar in met een Nieuwjaarsconcert: een onderdompeling in Bulgaarse folkloreliederen en -muziek. En met trots presenteren ze de nieuwe cd 'Ochi, chorni ochi / Ogen, donkere ogen'.

Al bijna 12 jaar brengt het ensemble – als enig groot ensemble in Nederland – louter Bulgaarse folkloreliederen en -muziek. Saai? Komt u dan maar eens luisteren, en sta versteld van de rijke Bulgaarse folkloretraditie. Elke streek weer heeft z’n eigen inbreng. Liederen uit al die streken staan bij Chubrica op het programma.

En ook de nieuwe cd 'Ochi, chorni ochi' biedt een keur aan Bulgaarse folkloreliederen en -muziek. Deze rijke cd – met maar liefst 23 liederen en muziekstukken – is een registratie van het gelijknamige programma, dat ze
in 2013 en 2014 op vele plaatsen hebben uitgevoerd.

Zin in een ander begin van het nieuwe jaar? Kom luisteren, kijken en genieten. De muziek klinkt soms mysterieus, soms dromerig, maar af en toe ook scherp en doordringend. De voorstelling is een feest om naar te kijken en te luisteren, de cd een aanwinst voor thuis.

Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam
Zondag 3 januari 2016, aanvang 15.00u.
Entree: volwassenen 12,50 euro; kinderen 6 euro
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-10247049