Op zondag 16 januari begint Nijend24 in Anderen het muzikale jaar met een optreden van Linde Nijland en Bert Ridderbos.

Een folkzangeres en singer-songwriter die behoort tot de top van de Europese folk. Linde Nijland maakte meer dan 15 jaar deel uit van het bekende folkduo Ygdrassil. Ze treedt op in binnen- en buitenland en maakte in totaal 10 CD's en 2 DVD's. Met haar kristalheldere stem en op Iers, Engels en Amerikaanse folk geïnspireerd repertoire weet ze elk publiek te raken.

Sinds 2005 treedt Linde op met multi-instrumentalist Bert Ridderbos (gitaren, cittern, accordeon). Haar nieuwste album 'I Am Here' is in maart 2014 uitgekomen. Het tijdschrift Heaven zegt hierover: "Een betere folkzangeres dan Linde Nijland is in Nederland niet te vinden en zelfs in het buitenland zal je naarstig moeten zoeken".

Internationaal trok ze de aandacht met een muzikaal eerbetoon aan de Britse zangeres Sandy Denny. De Amerikaanse producer Joe Boyd (o.a. Nick Drake, Pink Floyd) nodigde haar in 2009 uit voor een eenmalig reünie concert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen, met o.a. Richard Thompson. Boyd zei over haar 'Sandy Denny' album: "Linde Nijland has given Sandy Denny's music the respect it deserves, and made a lovely and fresh record that shows off her beautiful voice as well as her good taste"​.​

Over Nijend24
Ingrid en Raph organiseren sinds 2010 met enige regelmaat optredens in hun huiskamer​ ​en op de deel​​ van hun boerderij​. ​Er is plaats voor ca​. 50 of 75​  personen. ​Ze doen dit omdat ze zelf muziekliefhebbers zijn. Ze zijn er achter gekomen dat de beleving van een optreden veel intenser is als je dicht bij de artiest zit, direct contact hebt en het optreden akoestisch of minimaal versterkt is.

Bij alle optredens die ze inmiddels hebben gehad zijn zowel de artiesten als het publiek erg enthousiast en willen vaak graag terug komen.
​Vrijwel ​alle optredens zijn tot op heden uitverkocht.
 
Omdat ze dit niet commercieel doen, kunnen de kosten laag blijven. ​​Ze vragen aan de gasten een bijdrage in de kosten voor de artiesten en consumpties.
Dit betekent ook dat ze de artiesten niet veel kunnen bieden. Maar tot op heden is dat voor geen enkele artiest een belemmering geweest om er te komen spelen.

Zij beschikken over een eigen professionele geluids- en lichtinstallatie.

Meer informatie en/of reserveren: www.nijend24.nl