Op donderdag 4 februari is er bij RASA in Utrecht een dubbelconcert van de Bulgaarse groep Oratnitza en de Nederlandse band Amariszi, die garant staan voor een lekker partijtje Balkan met een twist.

Het begint inmiddels een traditie te worden: een groots begin-van-het-jaar-feest georganiseerd door Amariszi (Utrecht/Amsterdam). Na Tivoli de Helling en Paradiso Noord is nu RASA aan de beurt. Op donderdag 4 februari deelt Amariszi - in navolging op hun eerste muzikale encounter in 2013 – opnieuw het podium met de uit Bulgarije afkomstige groep Oratnitza.

Oratnitza bestaat uit vier jonge Bulgaarse muzikanten die op geheel eigen wijze Bulgaarse folklore en onregelmatige maatsoorten combineren met hiphop, dubstep en trap. Ook Amariszi verwerkt op inventieve wijze de Balkan signatuur in hun muziek, verfrissend doorspekt met pop, reggae en swing.

De eerste gezamenlijke show van Oratnitza en Amariszi vond plaats in 2013 tijdens een uitgebreide Balkan-tournee van Amariszi. En als een ding zeker is, dan is het wel dat beide groepen met hun opzwepende muziek, bezieling en enthousiasme garant staan voor een heus feest!

De avond wordt ingeleid met een concert en fundraising diner georganiseerd door Orkest de Noordooster ter ere van hun twintigjarig bestaan. Na afloop neemt DJ Tommi het over en sluit de avond af in stijl, oftewel: keep on dancing!

Line up Oratnitza
Hristiyan Georgiev – kaval, zang, melodica, tambura
Georgi “Horhe” Marinov – didgeridoo, gayda
Petar “Buny” Yordanov – cajon, tupan
Ivan “Popa” Gospodinov – zang

Line up Amariszi
Merel Simons – zang
Kay Krijnen – accordeon
Peer Thielen – gitaar
Fedde Sappelli – bas
Dolf Huybers – drums
Simon Kelaita – tenor saxofoon
Sylvia Hlynsdottir – trompet
Jon Bittman - altsaxofoon

Donderdag 4 februari 2016, Dubbelconcert Amariszi en Oratnitza
Info en tickets www.rasa.nl
Zaal open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Entree: €13 (sta) / €16 (zit)

Youtube
www.youtube.com/watch?v=xOQC9X-dA3c        www.youtube.com/watch?v=OCNZELSZBZE