In februari en maart toert Sarah McQuaid door Duitsland en Nederland. In ons land is ze te zien in Steendam, Zevenaar, Zaandam en Oisterwijk.

Ze werd in Madrid geboren, groeide op in Chicago en als ze niet toert woont Sarah McQuaid in Cornwall in Engeland. Ze heeft inmiddels vier albums op haar naam staan: na een plaat met vooral Ierse traditionals en een waar de Amerikaanse folk prominent aanwezig is maakte ze een cd met meer eigen werk en liedjes uit de periodes die in Engeland bekend staan als de Georgian era (1740 - 1830) en Elizabethan era (1558 -1603), om voor Walking Into White (2015) af te reizen naar Cornwall in de Amerikaanse staat New York en met een volledig andere ploeg muzikanten en producers eigen nummers op te nemen. Maar of ze nu Ierse of Amerikaanse traditionals speelt, eigen werk of een oude Engelse ballade, haar warme alt en open gitaarspel staan altijd centraal.

Nadat ze de afgelopen zeven jaar zo’n beetje onafgebroken getoerd heeft houdt McQuaid dat vanaf 2017 even voor gezien. Ze gaat zich dan bezighouden met een opvolger van haar boek The Irish DADGAD Guitar en met een nieuwe cd, waarvoor ze al een paar stukken heeft neergepend. Na een jaar uitgebreid getoerd te hebben met haar jongste album Walking Into White, waarbij ze de plaat integraal speelde in de eerste set, gaat ze weer optredens doen met een mengeling van haar repertoire. Ze vindt het prettig om weer wat flexibeler te kunnen zijn, om de set om te kunnen gooien als ze daar zin in heeft of een verzoeknummer te spelen wanneer daarom gevraagd wordt. Bovendien wil ze haar nieuwe nummers graag laten horen aan het publiek.

Sarah McQuaid, foto Phil Nicholls
Sarah McQuaid, foto Phil Nicholls


Ondertussen is Sarah McQuaid ook te zien in de fototentoonstelling Legends of Rock, die nog tot eind maart in Bristol te bezoeken is. Ze ontmoette fotograaf Phil Nicholls (http://www.philnicholls.co.uk/) toevallig in een pub in Cornwall waar ze gastvrouw was voor een zangsessie. Aangezien ze toen bezig was met de opnamen voor Walking Into White zijn zijn foto’s ook terechtgekomen in de inlay van de cd en nu hangt haar portret tussen o.a. Amy Winehouse, Björk, The Prodigy en Courtney Love.

Website: http://www.sarahmcquaid.com

Nederlandse tourdata februari/maart 2016:

26 februari Steendam:
Podiumcafe Peter en Leni, Damsterweg 20, 9629PD Steendam
Tel 0598 430575
Entree 10 euro, aanvang 20:30 uur, de deuren zijn altijd open, er kan vooraf ook een maaltijd genuttigd worden.
http://www.peterenleni.nl

5 maart Zevenaar:
Muziekcafe De Lantaern aan de Hooge Bongert 3, 6903DA in Zevenaar.
Entree: 10.00 euro. Plus-donateurs: 9.00 euro. Aanvang 21:00 uur. De zaal is om 20:15 uur open.
http://www.delantaern.nl

19 maart Zaandam: Roots aan de Zaan
Tel 075 612 2094
Entree 10 euro, gratis voor leden Aanvang 20:15 uur De zaal is om 19:30 uur open
http://rootsaandezaan.nl

20 maart Oisterwijk:
Groeten Uit Oisterwijk in Cultuurcentrum Tiliander Oisterwijk, Spoorlaan 82C,  5061HD Oisterwijk
Tel 013 521 7220
Entree 10 euro, aanvang 15:00 uur. De zaal is om 14:00 uur open.
http://guo.inoisterwijk.nl

In het tweede weekend van augustus is Sarah MacQuaid ook nog te zien op het festival  Parkfest in Eindhoven, zie http://parkfest.nl.