Onder de noemer Mokum Folk Podium organiseert Stichting Mokum Folk op zondagmiddag 20 maart aanstaande een bluegrass-dubbelconcert van het duo Heartstrings en de band Clover Bluegrass Boys.Heartstrings

Elly Beurskens en Bruno van Hoek waren al in de jaren 70 betrokken bij de Amsterdamse folkscene. Zij speelden op de vele locaties met akoestische muziek die Mokum toen nog rijk was. Daarom zijn zij heel blij om weer eens in de hoofdstad te kunnen optreden. Inmiddels uitgegroeid tot toppers in de vaderlandse Bluegrass scene, zijn zij daarnaast vaak te horen in Engelse folkclubs en op andere plekken of festivals in Europa. Beiden zijn multi-instrumentalist en daarnaast gespecialiseerd in de voor Bluegrass zo kenmerkende close harmony zang. Steekwoorden: flitsend spektakel, verstilde schoonheid, precisie, gevoel, Heartstrings.

Clover Bluegrass Boys

In Nederland is een aantal uitstekende bluegrass-bands actief. In de Bollenstreek zijn dat de Clover Bluegrass Boys, die al meer dan 25 jaar aan de muzikale weg timmeren. De spil van de band wordt gevormd door de gebroeders Henk en Peter van Klaveren, muzikaal en vocaal bijgestaan door Michiel Hekkens en Frank van der Starre. Anders dan imiteren van hun Amerikaanse idolen, heeft de band een eigen stijl ontwikkeld, wat ze zelf aanduiden als ‘garage-bluegrass’. Zij hebben songs op het repertoire staan die ze zelf geschreven hebben. Maar natuurlijk ook de bluegrass klassiekers en fiddle deunen uit de tijd van de Ierse pioniers, naast verrassende covers van country-, rock- pop en soulhits. 
Peter van Klaveren - lead zanger en gitaar 
Frank van der Starre - bas en harmony vocals
 Henk van Klaveren - mandoline, viool en harmony vocals
 Michiel Hekkens - banjo en harmony vocals

Zondag 20 maart 2016, Heartstrings en Clover Bluegrass Boys
Het optreden vindt plaats bij dansvereniging Zajednica, Argonautenstraat 13, Amsterdam-Zuid (nabij het Olympisch Stadion).
Aanvang 15.00 uur, zaal open 14.30 uur. Entree € 10,-.

Zie ook: www.mokumfolk.nl.