Van 5 t/m 19 april is de Texaanse singer-songwriter Jarrod Dickenson op tour in Nederland. Hij is te zien in o.a. Den Bosch, Amen, Haarlem, Eindhoven en Bergen op Zoom.

Verhalen vertellen is een Texaanse traditie. Grote hoeden en nog grotere verhalen zijn onmiskenbare eigenschappen van singer-songwriter Jarrod Dickenson. BBC Radio 2 kondigde hem aan als een “waanzinnig talent” en de collega’s van BBC 6 noemen zijn nummers  “briljant”.

Afkomstig uit Waco, maar nu woonachtig in Brooklyn spendeert Dickenson veel van zijn tijd aan het optreden met zijn soulvolle Americana muziek. Jarrod’s album ‘The Lonesome Traveler’ zorgde voor een tour door het Verenigd Koninkrijk en Ierland, maar ook voor optredens als support act van Laura Marling, David Bromberg, John Fulbright, Duke Special en David Ford.
Zijn EP, 'Songs From Willow St', leverde hem nog meer fans op, waaronder diverse BBC radiodeejays die allemaal Jarrod’s muziek opnamen in hun playlist.

Na zijn optreden op Glastonbury werd hij gevraagd om mee te gaan met Don McLean op tournee door West-Europa, en vervolgens heeft hij als support-act opgetreden bij The Waterboys in Groot Brittannië, tijdens een tour met 21 concerten afgelopen november. Daarna dook hij opnieuw de studio in voor zijn volgend album, wat in het voorjaar van 2016 verwacht wordt.

Het magazine No Surrender prees Dickenson ook al uitgebreid: “Zijn stem klinkt als een jonge Tom Waits. De liedjes van Jarrod zijn adembenemend met melodieën waar zijn collega’s hun linkerarm voor zouden afstaan."

Tourdata april 2016:

jarrod dickenson tour 2016
Press-quotes:

"If you can catch him, you should...he reminds of this cat, Gram Parsons" -Huey Morgan, BBC Radio 2

A voice like a young Tom Waits...Jarrod Dickenson's songs are simply breathtaking, possessing melodies many of his peers would give their left arm for.” - No Depression

"An incredible talent" -Janice Long, BBC Radio 2
 
"Dickenson has a superb, expressive voice..." -Country Music People (5 Star Review)

"Brilliant songs" -Cerys Matthews, BBC Radio 6