Op zondag 3 april speelt Clementine Volker, ondersteund door Philip Masure en Siard de Jong, de voorstelling Blijven ADEMEN in Theater Peeriscoop in Gorinchem.

…blijven ADEMEN
Clementine raakte in gesprek met een dame. Ze was op leeftijd en zag er stralend uit. Later bleek ze al 99 jaar oud te zijn. Clementine kon het niet laten haar de vraag te stellen: ‘Hoe doet u dat? 'Het gevoel van welzijn zo lang behouden?’ ‘Gewoon blijven ademen,’ antwoordde de dame met glans in haar ogen. Daar wilde Clementine meer van weten.
 
Zij stuitte tijdens haar zoektocht op de Blue Zones ontdekt door Dan Buettner. Dit zijn gebieden waar de meeste inwoners fit de 100 haalt. De bewoners hebben veel gemeen:
Ze kennen hun doel, schakelen een versnelling terug, bewegen natuurlijk, eten voornamelijk plantaardig mét een glas wijn en zijn omringd door gelijkgestemden.
 
Clementine vraagt zich in de voorstelling af: Is het mogelijk je eigen Blue Zone te maken?
In het theater voor één avond zeker wel. Bijkomend van de jachtige, prestatiegerichte buitenwereld in goed gezelschap luisteren naar verhalen op muziek.
Over lange tafels in het veld, familie-intriges, je huis verkopen en de horizon tegemoet fietsen. De klanken van de akoestische folk-instrumenten drijven weg in de zwoele zomeravond.
 
De muzikanten
De Nederlandse zangeres Clementine woont op één van de Zuid-Hollandse eilanden.
Ze groeide op als kaptein’s dochter. Als haar vader thuis kwam na zijn lange reizen werd dit uitbundig gevierd en de franse chansons maakten plaats voor zijn lievelingsmuziek van Iers karakter.  Water, natuur en vrijheid hebben daarnaast ook altijd een grote rol gespeeld in haar jeugd en juist dat samen verklaart haar speciale band met de Keltische cultuur en Ierse folk muziek. Zij komt letterlijk thuis als ze Ierse muziek zingt. Clementine zingt voornamelijk Engels, maar maakte graag een uitzondering voor het indrukwekkende lied ‘Na de Hoos’. Oorspronkelijk geschreven door Guus Westdorp voor een benefiet voor de slachtoffers van orkaan Katrina. Het lied werd door Clementine opnieuw vertolkt tijdens de officiële herdenking aan de Nederlandse Watersnood, op 1 februari 2013.
 
Philip Masure is afkomstig uit Vlaanderen en speelt in tal van folkgroepen. Philip speelt een hele rits aan instrumenten, maar hij is vooral bekend als gitarist bij onder meer Urban Trad (2e prijswinnaar Euro Song Festival) en zijn eigen band Comas (waar hij Europa en Amerika mee rond tourt). Hij is dé specialist van de DADGAD open tuning en speelde samen met onder andere Eamear Quinn, Laïs, Carlene Anglim, Mugar, Orion, Garva en Fling. Als studiomuzikant speelt Philip op meer dan 100 CD’s en wordt steeds vaker als producer gevraagd.
 
Siard de Jong is een Nederlandse muzikant die de fiddle (viool), viola, mandoline, bouzouki, (lage) fluiten en sopraansax bespeelt. Hij is net als medebandlid Philip Masure een van de meest gevraagde muzikanten uit de folkscene en tourt over de hele wereld. Hij treedt regelmatig op met een aantal bekende muzikanten onder wie Mike Hanrahan, Ronnie Drew, Sonny Condell, Keith Donald, Finbar Furey, Francie Conway, Sean Harkness, Chris Jones, Danny Guinan, Ailbe Grace, Kieran Fahy, Benny Jolink, Fling en niet te vergeten Within Temptation, waarvoor hij ook enkele cd’s produceerde.

Zondag 3 april 2016, Clementine Volker in Theater Peeriscoop in Gorinchem.
Aanvang 16:00 uur, entree €15,-
Tickets via: http://www.peeriscoop.nl/voorstellingen/programma-overzicht/