Vanaf vrijdag 22 april t/m zondag 1 mei staat het Leidse QBUS tien dagen in het teken van de beste Amerikaanse singer/songwriters van dit moment. Onder de noemer Van Polanen presenteert zijn er optredens van Malcolm Holcombe + Jared Tyler (22 april), Peter Mulvey + John Statz (26 april) en David Ramirez (1 mei, exclusief in Nederland).

Vrijdag 22 april 2016 bijt Malcolm Holcombe de spits af. Ongepolijst, oprecht en authentiek, dat is de met blues en country vermengde folk die deze Nashville Folk legende grommend en grauwend vertolkt. Geboren en getogen in de bergen van North Carolina maakt Holcombe (1955) al zijn hele leven platen. Zijn grote doorbraak kwam pas in 1999, toen zijn album A Hundred Lies, oorspronkelijk uit 1996, opnieuw werd uitgebracht. De plaat kreeg goede recensies en artiesten als Lucinda Williams en Steve Earle spraken niets dan lof over de man. Zijn laatste (twaalfde) album Another Black Hole werd opgenomen in de legendarische RCA Studios in Nashville. Holcombe wordt begeleid door een van de meest uitzonderlijke talenten van dit moment: Jared Tyler, die uitmunt op resonator, gitaar en bovendien is gezegend met een dijk van een stem.
www.malcolmholcombe.com
www.jarrodtyler.com

Dinsdag 26 april 2016 is het de beurt aan Peter Mulvey. Een songsmit gespecialiseerd in folk, rock en indie. Deze multi-instrumentalist is al sinds 1990 bezig met muziek. Zijn albums werden door de pers lovend ontvangen en hij tourt nog steeds heel de wereld af. John Statz is een jonge singer-songwriter waarvan Mulvey zegt dat hij een van de beste is die hij ooit heeft gehoord. En wat doe je dan als je Mulvey bent? Dan neem je John Statz mee naar Europa.
www.petermulvey.com 
johnstatz.com/music 

Zondag 1 mei 2016 geeft David Ramirez zijn enige optreden in Nederland. David Ramirez komt uit Texas. En hij maakt ook nog eens 'ongelooflijke' muziek. Geen jihaa, country en cowboy-hoeden. Nee, David Ramirez maakt kneiters van Americana-platen. Zijn vorige plaat en EP gingen echter vrij geruisloos door het muzikale-universum. Maar zijn nieuwste plaat Fables betekende in Amerika de grote doorbraak. Zijn uitgebreide Europese tour brengt hem voor 1 dag naar Nederland, naar QBUS.
www.davidramirezmusic.com

Entree voor alle concerten: 10 euro/aanvang: 21.00uur
reserveren/info: www.muziekhuis.nl
QBUS, Middelste Gracht 123, Leiden / telefoon 06-42967177