Lucinda Williams is in juni te zien in Nederland. Op 20 juni in De Oosterpoort in Groningen, 21 juni in TivoliVredenburg in Utrecht en op 25 juni staat ze op Naked Song in Eindhoven.

De succesvolle Amerikaanse country/americana singer-songwriter Lucinda Williams komt in juni voor enkele concerten naar Nederland. Op 20 juni is de meervoudig Grammy Award winnares te zien in de Oosterpoort in Groningen en op 21 juni in TivoliVredenburg in Utrecht. Op 25 juni is ze te zien op het Naked Song Festival in het Muziekgebouw in Eindhoven. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de podia.
 
Lucinda Williams begint haar carrière eind jaren ’70 en debuteert met het studioalbum ‘Ramblin’ (1979). Haar grote doorbraak bij het grote publiek beleeft deze bijzondere en innemende artieste met ‘Car Wheels on a Gravel Road’ (1998) dat goud oplevert en waarvoor ze een Grammy in ontvangst neemt. Ze is vooral bekend van hits als ‘Changed The Locks’ en ‘Still I Long For Your Kiss’ die als soundtrack in de film ‘The Horse Whisperer’ wordt gebruikt.
 
Intussen heeft Lucinda Williams twaalf albums uitgebracht waarvan ‘The Ghost Of Highway 20’ (2016) de jongste is. Behalve een eigen repertoire opbouwen, werkt ze ook samen met andere artiesten. Zo zingt ze een duet met Steve Earle in ‘You’re Still Standing’ (afkomstig van z’n album ‘I Feel Alright’) en vertolkt ze samen met Emmylou Harris het titelnummer ‘Sweet Old World’ op haar sleutelalbum ‘Wrecking Ball’. Verdere samenwerkingen zijn er met Elvis Costello, Matthew Sweet en Susanne Hoffs, en toert ze met Bob Dylan.
 
Recent was Lucinda Williams te zien in Paradiso. Daarvoor, namelijk in 2013, heeft ze een korte clubtour in ons land gedaan en deed ze eveneens de Amsterdamse Poptempel aan, naast de Oosterpoort en Muziekgebouw Eindhoven.
 
Meer informatie over Lucinda Williams is te vinden op www.lucindawilliams.com.

Tourdata 2016:
20 juni De Oosterpoort, Groningen
21 juni TivoliVredenburg, Utrecht
25 juni Naked Song in het Muziekgebouw, Eindhoven
De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de officiële kanalen te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten groot is.