Zondagmiddag 1 mei presenteert de Brabantse pop-folk-band Idris zijn 5de cd, Beacon, in Pand-P in Eindhoven.

Net als de bandnaam Idris, Keltisch voor "vurig",  is ook de titel van deze CD vurig en draagt de naam Beacon (lichtbaken). De eerste opnames werden ruim drie jaar geleden gestart bij producer Caspar Falke (Silvox Studio) waarna al gauw een onzekere tijd aanbrak voor de band. Eén bandlid werd zeer ernstig ziek en lange tijd bleef onduidelijk of zij terug kon komen. Ondanks alle onzekerheid bleef men gaan voor de gezamenlijke passie voor muziek en het zicht op een nieuwe CD. Dit vormde het baken waar de bandleden zich al die tijd op konden richten. En zo konden ook de opnames blijven doorgaan, zij het verspreid over drie jaar. En 1 mei 2016 zal Beacon dan eindelijk het levenslicht zien!

Het proces dat de band de afgelopen periode heeft doorgemaakt is terug te horen door de hele CD. De nummers, die allemaal door de band zelf zijn geschreven, gaan over allerlei ervaringen en situaties uit het leven. Van hartverwarmende herinneringen tot het alledaagse, van verwondering en hoop, tot loslaten en vertrouwen houden.

Nog steeds met een vurige drive om eigen en eigenzinnige muziek te maken brengt Idris nu met trots haar nieuwe, vijfde, CD uit. Muziek die door sommigen als Iers of folky wordt omgeschreven, maar in feite een eigenwijze mix is die ontstaat door de diverse muzikale achtergronden van alle bandleden.

Zondag 1 mei 2016, cd-presentatie Idris
Locatie: Pand-P
               Leenderweg 65
               5614 HL Eindhoven
               http://www.pand-p.nl/event/cd-presentatie-beacon
Tijd:        15:00 tot even na 16:00
                Deuren open rond 14:30u
Toegang: € 5,-- (zonder CD) / € 15,-- (met CD)

Meer informatie over Idris: http://www.idrismuziek.nl
facebook: http://www.facebook.com/idrismuziek