Vanavond (zaterdag 18 juni) is er onder de noemer Synagoge Vocaal een zangprogramma in de synagoge in Tilburg. Er zijn dan optredens van Driest, Diedeliedavid en d’Ambrass.

Frans van Hoek studeerde aan diverse Nederlandse conservatoria. Hij is zowel musicus als dirigent, tekstschrijver en muzikaal begeleider. Hij dirigeert onder meer het koor De Windh en werkte mee aan enkele opera’s. Deze avond zal hij openen met een nieuw project, Driest.

Dan is er Diedeliedavid, oftewel David Cornelissen, muzikant bij diverse Zuid-Nederlandse folkformaties, waaronder de Verenigde Volksmuzikanten, Avendans (waarmee hij balfolk speelt) en Vandiekomsa. David speelt snaren en fluitjes, maar zingt ook graag een mooi lied.

Tenslotte is er d’Ambrass, drie mannen zingen á capella. Hans Wouters, Ton Loozen en Luc Plompen zingen volkse teksten over vrijage, drankzucht en andere geneugten. Soms met een uitstapje naar de Renaissance.  Dat levert ambras op…. En embrasser! De groep wordt gecoacht door Peter Cornelissen.

Dan is er pauze en vervolgens komen ze alledrie nog eens aan bod in een tweede set.

Zaterdag 18 juni 2016, Synagoge Vocaal met Driest, Diedeliedavid en d’Ambrass, in de synagoge in Tilburg.
Om 20:15 gaat de deur open, aanvang 20:30 uur.
Entree €5,-