Aanstaande maandag, 27 juni, speelt de Ben Somers String Band in De Parel van Zuilen in Utrecht.

Ben Somers is een multi-instrumentalist uit London (UK). Opgegroeid met bluegrass, country en folk muziek en opgeleid in de jazz is hij zowel een singer/songwriter & bandleider als een drukke sessiemuzikant. Al luisterend naar zijn vader Steve Somers vanuit de coulissen van vele theaters en podia werd Ben in zijn jeugd al muzikaal gevormd. Zijn vader speelde met artiesten als Glen Campbell, Billie Jo Spears, Lonnie Donegan.
Ben begon met het spelen van de saxofoon op 16-jarige leeftijd en studeerde jazz aan het conservatorium in Londen. Tijdens zijn studie ontdekte hij de contrabas en zijn passie voor de muziek waarmee hij opgroeide. Bluegrass werd een constante en sterke invloed op zijn muziek.
Gedurende zijn jaren in Londen was en is Ben een belangrijk lid van diverse groepen uit genres als Latin, afrikaans, jazz, folk, soul en pop. Ben tourde en speelde met o.a. de volgende artiesten: Seal, Taylor Swift, Dizzee Rascal, Mika, Dr John, Bruce Molsky, Dirk Powell en nog veel meer. Hij maakt op dit moment deel uit van "The Peregrines", een trans-Atlantische bluegrass, jazz, modern akoestische groep. Hij schrijft, arrangeert en produceert muziek voor zichzelf en anderen. Ben heeft meerdere opnames uitgebracht:
Introducing The Peregrines” (CD release 2016) “Introducing The Wagon Tales" (CD release 2013) “Ben Somers' Brass Hysteria" “Dad, You Better Start Drinkin” by The Fire-Eaters
 
Ben Somers String Band
De Ben Somers String Band is een groep van talentvolle muzikanten uit London en omgeving geformeerd rond singer/songwriter, contrabassist en saxofonist Ben Somers. De band is een graag geziene gast in het Londonse circuit heeft onder andere Marcus Bonfanti (Boom Band), Kirk Bowman (Flats and Sharps), Leanne Thorose en Kieran Towers in de gelederen. Daarnaast zag de band b.v. Bruce Molsky als gast.
Line-up Juni 2016:
Ben Somers: Contrabas, Sax en vocalen
Evan Davies: Mandoline, vocalen
Dorian Ricaux: Gitaar, Vocalen
Websites:
http://www.ben-somers.com http://theperegrines.com
Videos:
http://ruido.nl/artists/ben-somers-string-band/

Maandag 27 juni 2016, Ben Somers String Band, Parelsessies in De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, 3555ED Utrecht
Aanvang 20:15 uur. Entree: €15
Zie ook: http://www.deparelvanzuilen.nl/parelsessies/