In Zaandam organiseert Roots aan de Zaan ook in seizoen 16/17 weer een mooie reeks concerten. Er staan optredens geprogrammeerd van topnamen: Fotheringay, Magna Carta, Maggie Reilly en Altan. Voor sommigen minder bekend maar ook zeer de moeite waard zijn onder meer Lady Maisery, Martin Simpson, Julie Murphy & Ceri Rhys Matthews, The Henry Girls en The Lasses.

Het nieuwe seizoen van Roots aan de Zaan, dat in Zaandam concerten organiseert in het brede folk-genre, start op 24 september a.s. met een exclusief concert in Nederland van de legendarische Britse folkrock-band Fotheringay, met in de gelederen o.a. topgitarist Jerry Donahue en Fairport Convention/Cat Stevens/Jethro Tull drummer Gerry Conway, in de Verkadezaal van Fluxus - waar op 1 december ook een andere beroemde band in het folkgenre zal optreden, te weten Magna Carta.

Ook zijn er komend seizoen twee uitstapjes naar het Zaantheater, en wel op 29 oktober met een andermaal exclusief Nederlands concert, van de Schotse zangeres Maggie Reilly en haar band (bekend als de stem van o.a. Mike Oldfield's wereldhits Moonlight Shadow en To France), en op 13 januari volgend jaar als de Ierse topgroep Altan optreedt. Kaarten voor deze optredens zijn direct bij het Zaantheater te bestellen.

De meeste andere optredens vinden plaats in De Kleine Waarheid aan de Klauwershoek in Zaandam, waaronder de van CCC Inc. en Doe Maar bekende Ernst Jansz (10 december), het jonge Britse damestrio Lady Maisery (5 februari), gitaargrootheid en veteraan Martin Simpson (25 maart), en het door folkkenners (en fan Robert Plant) op handen gedragen, uit Wales afkomstige duo Julie Murphy & Ceri Rhys Matthews (van de band Fernhill, 13 mei).

Verder zijn er optredens van Vicki Swan & Jonny Dyer, The Jigantics, The Lasses, The Henry Girls en, uit Amerika, Sara Milonovich' Daisycutter.

Het volledige programma is te vinden op http://rootsaandezaan.nl/agenda/.