De Ierse concertinaspelers Cormac Begley & Jack Talty zijn eind september voor workshops in Nederland (zie hier) en geven dan ook twee concerten, op 22 september in Baarn en op 23 september in Mechelen (B).

Cormac Begley (Co.Kerry) en Jack Talty (Co.Clare) staan zowel nationaal als internationaal bekend als dé concertinaspelers van hun generatie. Beide spelers komen uit zeer muzikale familie’s en reizen naar alle uithoeken van de wereld voor het geven van concerten en workshops.

Doordat Cormac en Jack uit verschillende regio’s van Ierland komen, hebben zij allebei een andere achtergrond als het gaat om repertoire en speelstijlen. Juist door deze contrasten zijn zij als duo uniek en spelen zij een divers repertoire met een verbluffende virtuositeit. Tijdens hun concerten gebruiken zij maar liefst 5 verschillende typen concertina’s in verschillende combinaties. Uiteraard zullen ze elkaar ook de ruimte geven om solo te spelen, zodat de individuele persoon geheel uit zijn eigen achtergrond kan putten.

Dit is een puur akoestisch concert in Ierse traditionele stijl; daar waar bekend en mogelijk zullen de sets ingeleid worden met een korte overlevering over de tunes. Kortom: een avond pure Ierse muziek!

22 September 2016 - ’t Witte Kerkje - Baarn
Aanvang 19:30
Tickets €15,- te verkrijgen via http://www.irishtradmusic.nl/nl/kaartjes/

23 September 2016 - ViaVia Reiscafe - Mechelen
Aanvang 20:00
Tickets €12 - te verkrijgen via http://www.viavia.world/nl/belgie/mechelen/