Op dinsdag 13 september opent Tip Jar seizoen 16/17 van de concertreeks Folk in de Wâlden in het Friese Oentsjerk.

Het nieuwe concertseizoen opent met een opmerkelijk duo van eigen bodem. Tip Jar laat zien dat goede 'americana' niet alleen in de USA wordt gemaakt.
 
Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win (toetsen gitaar, zang) en Arianne Knegt (zang). Bart de Win draait al heel wat jaren mee in de muziek, was vijftien jaar lang Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, tourt met internationale artiesten als Iain Matthews, Walt Wilkins en The Birds of Chicago, speelde met mensen als Greg Trooper en Kevin Welch. Hij bracht onder eigen naam drie albums met roots-muziek uit. Arianne Knegt debuteerde als leadzangeres bij country- en rockabillygroep ‘Mary-Lou & The Good Old Boys’ en maakte deel uit van Bart’s band ‘The Simple Life’. Onder de naam Tip Jar (letterlijk: fooienpot) bundelde het tweetal de krachten, met als resultaat inmiddels al twee fijne duet-CD’s met sterke wortels in de americana en uitstapjes naar pop, folk, bluegrass en blues. Eerlijke en pure muziek, waarin steeds de essentie en het karakter van het liedje het uitgangspunt is. Tip Jar komt naar Folk in de Wâlden met gitarist Harry Hendriks. Ze spelen o.a. liedjes van hun nieuwe CD Let Go die recent is uitgekomen.

uit de pers: Hoogstaande americana uit Nederland. Pure schoonheid. Gesmeed met een ongebreidelde liefde voor muziek lukte het Bart de Win en Arianne Knegt opnieuw een voortreffelijke plaat te maken. (Oor)

Dinsdag 13 september 2016, Tip Jar
Stania State, Oentsjerk
aanvang 20.30 u - entree 15 euro
reserveren Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 058-2562736

Zie ook: www.folkindewalden.nl