Op zaterdag 24 september treedt de legendarische Britse folkrockband Fotheringay op als seizoensopener van Roots aan de Zaan in De Verkadezaal van FluXus in Zaandam. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit optreden.

Publiek komt voor dit concert van Fotheringay over vanuit het hele land, zelfs vanuit het buitenland. Het is dan ook het enige Nederlandse optreden. En het eerste sinds Kralingen, 1970 ...

Niemand had verwacht dat deze band ooit nog op zou treden, niet
 in het minst omdat Sandy Denny en Trevor Lucas al lang geleden,
 zeer voortijdig, de eeuwige jachtvelden gingen verkennen. Maar anno 2016 zijn de de geluidsbepalende instrumentalisten er nog, en ze nemen drie
 gasten mee die in de voetsporen treden van Sandy & Trevor.

Helaas is een van die drie originele leden, Jerry Donahue, anderhalve maand geleden getroffen door een hersenbloeding; logischerwijze is hij er niet - maar het concert gaat wel door. De andere oorspronkelijke Fotheringay-leden Pat Donaldson (bas) en Gerry Conway (drums) treden bij Roots aan de Zaan op met de van Equation en haar duo met Sean Lakeman bekende Kathryn Roberts (zang/fluit/piano), Sally Barker (finaliste The Voice UK 2014, zang/gitaar) en de van Little Johnny England, Dylan Project en TRADarrr bekende zanger/leadgitarist PJ Wright.

Zo zal Fotheringay, “slechts” 46 jaar (!) na het Holland Pop Festival in Kralingen, andermaal in Nederland optreden. Centraal staat de complete overzichts-box set Nothing More uit 2015, met daarop Fotheringay’s titelloze debuutalbum uit 1970, de veel later postuum gereconstrueerde Fotheringay 2 (2007), en diverse BBC- en live-opnamen.

Fotheringay
Fotheringay


Zaterdag 24 september 2016, Fotheringay bij Roots aan de Zaan in Zaandam.
Er zijn nog een zeer beperkt aantal kaartjes. Reserveren (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) is derhalve wel een must; kaartjes kosten €25. De locatie: De Verkadezaal van FluXus aan de Westzijde 148 te Zaandam.