In de intieme setting van De Kleine Waarheid in Zaandam geven zondagmiddag 9 oktober Vicki Swan en Jonny Dyer een concert.

Dit duo speelde eerder bij Roots aan de Zaan, en wel in De Vermaning in november 2014, toen ze het voorprogramma verzorgden voor de bekende Schotse band, The Tannahill Weavers. Ze werden destijds door het publiek zeer geapprecieerd – het gevolg daarvan vind nu plaats, als ze terugkomen voor een volwaardig concert.
 
Vicki Swan is half Zweeds/half Schots en speelt op de Scottish smallpipe en de Zweedse nyckelharpa, een heel bijzonder instrument met een prachtige eigen klank. Ook zingt ze pure folk – en nu en dan een vertaalde Zweedse traditional – en speelt ze vol overgave op de low-whistle. Jonny Dyer zingt en speelt gitaar en trekzak. Samen hebben ze tot nu toe alweer vijf albums uitgebracht.
Vicki & Jonny mixen traditioneel en zelfgeschreven materiaal met een uniek geluidstapijt: nieuwe interpretaties van oude liederen, en nieuwe songs die dan weer prima passen in de traditie.

Vicki Swan & Jonny Dyer
Vicki Swan & Jonny Dyer

 
If you want beauty, it’s here in spades” – Folk News Kernow
Vicky & Jonny treat their material with care and are an absolute delight and joy to hear” – Around Kent

Zondag 9 oktober 15:30:
Vicki Swan & Jonny Dyer
bij Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid aan de Kleuwershoek 4-8 te Zaandam
Toegang is 10 Euro (voor de Roots aan de Zaan leden is dit gratis). Reserveren wordt op prijs gesteld: in De Kleine Waarheid is de limiet met zeventig aanwezigen wel bereikt.
De deur gaat open om 15:00, het concert start om 15:30. Na afloop bestaat de mogelijkheid, deel te nemen aan een buffet; deelname hieraan dient wel kenbaar gemaakt te worden.

Reserveren voor concert en/of buffet kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer info over het programma van Roots aan de Zaan is te vinden op www.rootsaandezaan.nl