The Unthanks zijn van 14 t/m 16 oktober in Nederland, het optreden in Amsterdam is uitverkocht, er zijn nog kaarten voor de concerten in Den Haag en Groningen.

Met hun in zangerig Geordie accent gezongen songs, maken Rachel en Becky Unthank afkomstig uit Gateshead in Northumberland, vrienden bij zowel de hardcore liefhebbers van de pure Britse folktraditie, maar zeker ook bij diegenen die het muzikaal avontuur breder zoeken.
De gemeenschappelijke achtergrond van de zusjes Unthank, de samenklank van hun stemmen en het begrip voor traditionele muziek dat ze van huis uit mee kregen, vormen al zo’n jaar of tien de succesvolle basis voor hun muzikale avonturen. En die mogen er zijn; met hun tot nu toe vijf CD’s wonnen ze het respect van het publiek en diverse media en festival Awards. Vorig jaar verscheen het vijfde studioalbum van The Unthanks, Mount the Air, waarop de luisteraar door die wonderschone stemmen en filmische, in traditionele folk gewortelde muziek wordt meegevoerd naar een sprookjesachtige wereld.

Bijna niets is zo mooi als de hemelse samenzang van de zussen Rachel en Becky Unthank. (…) Een magistraal album.” (Writteninmusic)
 
Rachel en Becky Unthank - zang
Niopha Keegan - fiddle
Adrian McNally - piano
Chris Price - gitaar, bas

Concerten door The Unthanks, oktober 2016:

Vrijdag 14 oktober
Vondelkerk, Amsterdam - Uitverkocht
https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/The-Unthanks-locatie-Vondelkerk.htm

Zaterdag 15 oktober
Paard van Troje, Den Haag
20:00 uur
€22,50 (excl. servicekosten)
http://www.paard.nl/event/4866/The-Unthanks

Zondag 16 oktober
De Oosterpoort, Groningen
20:00 uur
€14,00
http://www.de-oosterpoort.nl/programma/the-unthanks/