Op vrijdag 30 september begint de tour van The Lasses met hun Amerikaanse collega Kathryn Claire met een kerkconcert in Hoogkarspel, in oktober zijn ze onder meer in Heerlen, Geldrop, Oud-Beijerland, Eenum en ze sluiten af in Utrecht.

The Lasses (Sophie ter Schure en Margot Limburg) timmeren al wat langer als duo aan de weg, maar dit najaar spelen ze tijdelijk samen met hun Amerikaanse zielezuster Kathryn Claire. Drie heel verschillende stemmen die geweldig bij elkaar aansluiten en steeds wisselen van plek, in een repertoire van Ierse folk, Amerikaanse murder ballads en ontroerend eigen werk.

Kathryn Claire, een begenadigd violiste en singer-songwriter uit Oregon, liep drie jaar geleden de Ierse sessie in Mulligans binnen, waar Sophie en Margot net a cappella 'Grey funnel line' hadden ingezet. Kathryn zong er moeiteloos een derde stem boven en de volgende dag stonden de drie vrouwen samen op het podium. Een Amerikaanse tour werd gepland, gevolgd door een Nederlandse en nóg een Amerikaanse, en inmiddels kijken we naar de vijfde gezamenlijke tour van deze drie. Het plezier van het samen spelen is bijna tastbaar en het publiek roemt de bijzondere intimiteit van de optredens van dit trio.

Het optreden bij de Parel van Zuilen op 30 oktober is het laatste optreden van deze tour en dan zullen er wel wat tranen gelaten worden - maar gelukkig blijft er wel echt iets tastbaars over: het hele optreden wordt opgenomen en zal resulteren in een album. Alle aanwezigen zullen dit live-album na afloop ontvangen.

The Lasses & Kathryn Claire
The Lasses & Kathryn Claire (r)


Kathryn Claire - zang, viool, gitaar, mondharmonica | Margot Limburg - zang, gitaar, mondharmonica, bodhrán | Sophie ter Schure - zang, gitaar, bodhrán

Alle optredens in september?oktober 2016:
30 Sep – Kerkconcert, Hoogkarspel
02 Oct – Kerkconcert, Oudendijk
04 Oct – Cultuurhuis, Heerlen
05 Oct – Roots in ‘t Groen, Geldrop
06 Oct – Barrensteiner Whiskybar, Grevenbroich DE
07 Oct – Folk at Home, Tilburg
08 Oct – Kerkconcert, Oud-Beijerland
09 Oct – Folkclub, Brielle
14 Oct – Kerkconcert, Eesveen
15 Oct – Kerkconcert, Eenum
16 Oct – De Pianokamer, Spierdijk
17 Okt - Torpedo theater, Amsterdam (Kathryn Claire solo)
30 Oct – De Parel van Zuilen, Utrecht

Meer informatie:
thelasses.nl
kathrynclairemusic.com