Van 30 september t/m 23 december is Margriet Sjoerdsma met een nieuw programma in het theater te zien. Na haar vertolkingen van Eva Cassidy kiest ze nu weer voor eigen werk met Songs From Odelien.

De afgelopen 2 seizoenen veroverde ze Nederland (80 optredens, 10.000 bezoekers) met haar theatershow A Tribute to Eva Cassidy. Het startschot hiervoor was een optreden in VPRO’s Vrije Geluiden, gevolgd door een uitverkochte zaal op het North Sea Jazz Festival (2013). De spetterende afsluiting was in een afgeladen Concertgebouw (2015). De Telegraaf concludeerde: Sjoerdsma is van wereldniveau, haar Eva Cassidy Tribute doet denken aan de te jong overleden Amerikaanse zelf.

Nu keert ze terug naar haar oude liefde: eigen liedjes maken. Absoluut geen onbekend terrein voor haar. Met eigen werk van With a whisper of a morning (2006), Bloom (2008) en Drawing Circles (2011) trad ze al eerder op in de Kleine Komedie, LantarenVenster en ook op het North Sea Jazz Festival.

Recensies logen er niet om:
[…] de fluwelen stem van Sjoerdsma is van internationale klasse (muziek.nl)
[…] fijne, karaktervolle muziek met het gevoel van een fris briesje in de haren. Van de meer uitbundige liedjes tot aan de ragfijne en knappe kleine nummers (Kindamusik)

In de zomer van 2014 schreef ze een nieuwe voorstelling. De liedjes hiervoor kwamen tot leven in Odelien, een huisje in het noorden van Noorwegen, ver weg van de waan van alledag; de stress, drukte en chaos van het moderne leven. Odelien staat midden in een overrompelend landschap, waar de natuur nog heer en meester is, de stilte oorverdovend en bergen zich spiegelen in rimpelloze dieptes van fjorden. Voor Margriet het ideale decor om te schrijven over tijdloze thema’s als los- en achterlaten, durven springen, eenzaamheid, liefde en verwondering.

De uitvoering varieert van klein en intiem tot groots en meeslepend. Arrangementen blinken uit in harmonisch spannende wendingen, melancholische melodieën met onverwachte afslagen en hobbels. Je hoort de bezieling van Scandinavische artiesten als Ane Brun, José Gonzáles en Björk.

Margriet (zang, ukelele, piano) wordt ondersteund door topmuzikanten en multi-instrumentalisten:
Cord Heineking: contrabas, piano, zang
Michelle Courtens: cello, bas, zang
Arie Storm: gitaren, zang
Willem van der Krabben: drums, percussie, zang

Een onwaarschijnlijk goede zangeres van eigen bodem die gevoel en kunde op perfecte wijze weet te combineren. Een stem herkenbaar uit duizenden: warm, wiegend, wendbaar en lichtvoetig. Margriet Sjoerdsma staat voor spelplezier, samenzang, speelsheid en ontroering.

Songs From Odelien is in diverse theaters te zien van 30 september t/m 23 december 2016. Er staat een volledig overzicht op de website van Margriet Sjoerdsma: http://www.margrietsjoerdsma.com.