Van 3 t/m 9 oktober zijn de Kentucky Cow Tippers in Nederland en Duitsland. Vandaag (3 oktober) staan ze bij de Parelsessies in Utrecht, daarna gaan ze naar Rotterdam, dan een paar optredens in Duitsland om dit weekeinde af te sluiten in Amsterdam.

Sinds hun oprichting in 2008 hebben de Kentucky Cow Tippers terecht een reputatie als een van de hardst werkende en meest opwindende acts in de Britse akoestische muziek scene. Hun unieke benadering van bluegrass komt voort uit uit een diepe waardering voor elk aspect van het genre: ze hebben alles, van traditionele Appalachian harmonieën en fiddletunes tot psychedelische sounds of progressieve “Newgrass” in de traditie van Béla Fleck en The Punch Brothers. Deze elementen, samen met folk, pop/rock en jazz-invloeden in hun oorspronkelijke materiaal vormen verfrissende vertolkingen van bluegrassklassiekers.

De oprichters, Sam Wear (banjo), Rupert Hughes (gitaar) en Evan Davies (mandoline) allen uit het Noord-Oosten, zijn individueel en collectief verantwoordelijk voor het repertoire. In 2014 werd het trio aangevuld met de Amerikaanse fiddler Niles Krieger en jazz bassist Sam Quintana. Het resultaat is een gedreven, energiek kwintet dat een strakke maar toch spontane show levert.

Wil je genieten van vocale harmonieën, wilde bluegrassimprovisatie, geestige podiumscherts en bruine corduroy jasjes, dan zul je je met deze Kentucky Cow Tippers niet vervelen.

The Kentucky Cow Tippers, tourdata oktober 2016:
kentucky cow tippers tour 2016