Voor het optreden van The Unthanks op zaterdag 15 oktober in Paard van Troje in Den Haag mag Folkforum 2 sets van 2 vrijkaarten weggeven.

De kern van The Unthanks wordt gevormd door de zussen Rachel en Becky. Zij bezitten beiden kraakheldere stemmen in de lijn van Sandy Denny, Vashti Bunyan en Natalie Merchant. De band is in het afgelopen decennium doorgegroeid naar de top van de Britse folkscene. Maar ze deinzen er zeker niet voor terug om buiten de kaders van folk te stappen.

Het in 2015 verschenen en door critici lovend ontvangen album Mount The Air heeft een prachtig verstilde sfeer vol ingetogen instrumentatie en arrangementen. Er zijn uitstapjes richting jazz en klassiek, maar de folkwortels blijven altijd prominent aanwezig. De composities, zoals altijd een vermenging van traditionals en eigen werk, zijn allen van uitzonderlijke klasse. Mount The Air is een magistraal album dat alle aandacht verdient.

Het blad Uncut omschreef het zo:
The Unthanks seem to regard folk music the same way Miles Davis regarded jazz: as a launch pad for exploring the wider possibilities”.

"Bijna niets is zo mooi als de hemelse samenzang van de zussen Rachel en Becky Unthank." - Written in Music

The Unthanks
The Unthanks


Zaterdag 15 oktober 2016, The Unthanks in Paard van Troje in Den Haag
Zaal open: 19:30, aanvang 20:00 uur.
Entree €22,50 (excl. servicekosten)
Zie ook: http://www.paard.nl/

Vrijkaarten
Folkforum mag 2 sets van 2 vrijkaarten weggeven voor dit optreden. Wil je voor een set in aanmerking komen stuur dan voor donderdag 13 oktober 2016 een mail met je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Winnaars ontvangen bericht.

The Unthanks spelen ook nog in Amsterdam (14 oktober, uitverkocht) en Groningen (16 oktober, zie: http://www.de-oosterpoort.nl/)