Op zaterdag 22 oktober staat de voorstelling BrabantLied van Tjane in theater Markant in Uden. Gastmuzikant is deze avond Ad Grooten.

Heb je de mooiste liedjes uit Brabant al eens gehoord?
Wil je weten waarmee singer-song writers zich bezig hielden tussen 1500 en 1900?
 
Kom dan op zaterdagavond 22 oktober naar de schouwburg Markant in Uden:
 
In de voorstelling Brabantlied voorziet een fantastische band oude liedjes van een comfortabel, nieuw jasje. Een jasje zonder franje, maar met een ouderwets fijne voering, die u warm houdt wanneer de liedjes u  koude rillingen of kippenvel bezorgen. Moord en doodslag, verlies en verliefdheid; het zijn de universele thema's in de liedteksten, die artistiek leider Guy Roelofs uit eigen provincie opgroef. Met een knipoog praat hij deze Brabantse pareltjes aan elkaar en zijn vaste groep Tjane geeft een speelse draai aan het spanningsveld tussen pop, jazz en traditionele muziek. Heden en verleden raken innig verstrengeld tijdens dit oorstrelend avondje Brabant.

Tjane, foto Ronald Rietman
Tjane, foto Ronald Rietman


Speciale gast voor dit optreden is Ad Grooten. Grooten groeide op in Uden en zette daar zijn eerste stappen op het gebied van muziek. Eerst met zijn groep Pardoes, later met de groep Pater Moeskroen die voor een groot gedeelte uit Udense muzikanten bestond.

BrabantLied door Tjane, met gastmuzikant Ad Grooten
Lokatie: Schouwburg Markant Uden, Markt 32, Uden
Datum: 22 oktober 2016
Tijd: 20.15
Prijs: €18,50
Reserveren via: http://www.markantuden.nl/.