Op zondag 6 november speelt I Am Oak in het Paard van Troje in Den Haag. Folkforum mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven.

Na drie albums, een paar singles en EPs heeft zanger Thijs Kuijken, alias I Am Oak, de tijd genomen om nieuw materiaal te schrijven voor een vijfde album, Our Blood, welke hij ten gehore zal brengen in het Paard van Troje.

Volgens velen is dit zijn mooiste plaat tot nu toe en het plaatje kreeg dan ook vier sterren van o.a. MusicMaker, de Trouw én de Volkskrant. “Het album draait om het steeds dichterbij zien komen van een verlies, het ervaren, er door verward zijn en het vervolgens verwerken,” zo vertelt Kuijken. Inderdaad, niet het meest vrolijke onderwerp, maar het eindresultaat is diep ontroerend en verrekte goed.

Ook over de grens zijn ze overigens al een tijdje fan van deze Nederlandse band: na een optreden in de VS op showcasefestival South by Southwest in Austin werden de optredens door de critici aldaar omschreven als de beste onder de door Nederland afgevaardigde groepen.

Verlegen, fluisterend haast, maar met grote overtuigingskracht. Muziek op z’n puurst.” – Uitagenda Utrecht.
"Our Blood van i am oak snijdt, beklijft en laat niet meer los." – Daan’s Muziekblog

In het voorprogramma speelt The Fire Harvest. De leden van The Fire Harvest zijn duidelijk kinderen van de jaren tachtig met een muzikale achtergrond die teruggrijpt naar de dagen van (alt)country en (post)punk. Het album kenmerkt zich echter door een ingetogen doch dynamisch karakter. De naam van de band zegt het al: The Fire Harvest is de perfecte band om op te warmen voor I Am Oak.

Zondag 6 november, I Am Oak in de kleine zaal van Paard van Troje in Den Haag
Aanvang 20:00 uur, entree €12,50
Info en tickets: http://www.paard.nl/event/I-AM-OAK.

Vrijkaartenactie
Folkforum mag 2 sets van twee vrijkaarten weggeven voor dit optreden, wil je daarvoor in aanmerking komen stuur dan voor woensdag 2 november 2016 een mail met je naam, adres en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaars ontvangen bericht.