Afgelopen woensdag gaf folkgroep Sistrum een eerste reünieconcert, wie dat gemist heeft kan op 19 november nog terecht in Dordrecht of op 21 januari in Zevenaar.

Folkgroep Sistrum was in het begin van de jaren '80 een graag geziene gast in vele folkclubs en op zo'n beetje alle folkfestivals in Nederland. De groep maakte 2 lp's, was een aantal malen op de radio te horen (AVRO, VARA) en trad ook regelmatig op in Duitsland en België. Na de folkperiode bleef de band- met wat onderbrekingen - bestaan in andere bezettingen tot 2006 en schreef toen vooral eigen, cabaretesk werk.

Nu zijn de 4 leden van het eerste uur weer bij elkaar op uitnodiging van het folkfestival It's a Beautiful Day in Dordrecht, de oude thuishaven van Sistrum. Er wordt nu teruggegrepen naar het repertoire van de lp's en ook nieuwe traditionele nummers worden gespeeld. De band zal in Dordrecht op 19 november optreden.
Er zijn plannen om het hier niet bij te laten, wat blijkt uit het optreden in De Lantaern in Zevenaar op 21 januari.

Sistrum anno 2016
Sistrum anno 2016

SISTRUM bestaat uit (v.l.n.r.):
Ad Vermeer: zang, gitaar, mandoline, bouzouki, cister.
Ruud Verschoor: mandoline, gitaar, zang.
Carel Jacobs: bas, zang
Leo de Kruis: zang, gitaar, dulcimer, accordeon.

Zaterdag 19 november 2016 It’s a beautiful day in het Energiehuis in Dordrecht, met o.a. Sistrum, Niels Geusebroek, Scotch, Bunch of Bastards…
Aanvang 15:00 uur, entree €25,-.
Tickets via: https://www.energiehuis.nl/.

Zaterdag 21 januari 2017 Sistrum in Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar.
Info en tickets t.z.t. verkrijgbaar via: http://www.delantaern.nl.

Website Sistrum: website: http://sistrum.webnode.nl/.