Van 7 t/m 22 december toert het Ierse koor Anúna weer door Nederland met het kerstprogramma Christmas with Anúna. Folkforum mag in totaal vier sets vrijkaarten weggeven voor de concerten in Utrecht (14 december) en Eindhoven (21 december).

Het uit Dublin afkomstige koor Anúna geldt sinds jaar en dag als Ierlands trots op het gebied van a capella zang. Gekleed in stemmige kostuums brengen de koorleden een repertoire dat varieert van middeleeuwse kerkgezangen tot hedendaagse in popmuziek gewortelde eigen composities van Michael McGlynn, muzikaal leider van het koor. McGlynn begon in 1987 met een koor waaruit later Anúna voortkwam. Dit heeft zich gespecialiseerd in het herdefiniëren van het oorspronkelijke -soms nagenoeg vergeten- Ierse en Keltische muzikale/vocale erfgoed. Het ensemble heeft al vele onderscheidingen op zak, waaronder meerdere Grammy?s en zong in de legendarische productie Riverdance.
Anúna is een sensatie van stemmen. Subtiel en krachtig als engelenzang. Glashelder ragfijn, harmonieus en sfeervol. In een opgewekte, ontspannen sfeer en met een oogstrelende presentatie wisselt het koor moeiteloos van Engels naar Iers, van Latijn naar oud-Spaans, van de middeleeuwen naar nu. Humor en tederheid, diepgang en vrolijkheid wisselen elkaar af. Ongekunstelde stemmen in muziek naar de beste Ierse folk-traditie.

Anúna, foto Jasper van Gheluwe
Anúna, foto Jasper van Gheluwe


Tourdata Christmas with Anúna, december 2016:

woensdag 7 december De Storm Winterswijk
donderdag 8 december St Jacobskerk Vlissingen
vrijdag 9 december RK kerk Goor
zaterdag 10 december Hanzehof Zutphen
zondag 11 december Orpheus Apeldoorn
dinsdag 13 december De Meerse Hoofddorp
woensdag 14 december Vredenburg Utrecht
donderdag 15 december De Lawei Drachten
vrijdag 16 december Grote kerk Wageningen
zaterdag 17 december De Polfermolen Valkenburg aan de Geul
zondag 18 december Theater de Willem Papendrecht
dinsdag 20 december De Nieuwe Kolk Assen
woensdag 21 december Muziekgebouw Eindhoven
donderdag 22 december Castellum Alphen ad Rijn

Vrijkaarten
Folkforum mag 2 x 2 sets vrijkaarten weggeven voor de concerten in Utrecht (14 december) en Eindhoven (21 december). Wil je een van de in totaal vier sets winnen, stuur dan voor 5 december 2016 een mail met je naam, adres en woonplaats plus het podium van je voorkeur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De winnaars ontvangen bericht.