Van 3 t/m 5 februari is het jonge, maar al gerenommeerde Engelse damestrio Lady Maisery achtereenvolgens te gast in Groningen, Zevenaar en Zaandam.

Het trio Lady Maisery is genoemd naar een oude (en door henzelf opgenomen) folksong en vertolkt traditioneel en eigentijds materiaal, zingt close-harmony en gaat soms het pad op van de traditionele zangtechniek ‘diddling’.
Inmiddels hebben ze drie albums uitgebracht, te weten het o.a. voor een Spiral Award als Beste Debuutalbum genomineerde Weave & Spin (2011) en de opvolger Mayday (2013), dat donkerder en meer politiek gekleurd was. In de zomer van 2016 kwam het derde album Cycle uit.
 
Lady Maisery bestaat uit Hannah James (zang, accordion), Hazel Askew (zang, concertina, harp) en Rowan Rheingans (zang, viool, banjo). Alledrie zijn ze inmiddels ook individueel gerespecteerde muzikanten: zo maakt Hannah deel uit van Maddy Prior’s trio 3 For Joy, is Rowan eveneens de helft van het duo The Rheingans Sisters (dat vorig jaar bij de BBC Folk Awards in de prijzen viel: Best Original Track voor het nummer Mackerel) èn lid van Nancy Kerr’s Sweet Visitor Band, terwijl Hazel lid is van zowel The Artisans als The Askew Sisters.
 
De drie dames maken bovendien deel uit van het Engels/Schotse Songs Of Separation (met o.a. Eliza Carthy in de gelederen) dat debuteerde op het gerenommeerde Celtic Connections festival, en waarvan het debuutalbum de Top 20 van de Britse indie charts bereikte – en dat gebeurt (helaas) maar al te zelden in de Britse folk. Ook maken ze gedriëen deel uit van de gelegenheidsformatie Coven, met o.a. o’Hooley & Tidow, dat in maart door de UK tourt. Drukke dames, nu voor de eerste keer in Nederland voor drie optredens.

Lady Maisery, foto James Fagan
Lady Maisery, foto James Fagan

Lady Maisery minitour 2017:

Vrijdag 3 februari 2017, De Oosterpoort, Groningen
Aanvang 20:30 uur, entree €15,-
http://www.de-oosterpoort.nl

Zaterdag 4 februari 2017, Muziekcafé De Lantaern, Zevenaar
Aanvang 21:00 uur, entree €13,-
http://www.delantaern.nl

Zondag 5 februari 2017, Lady Maisery bij Roots aan de Zaan.
De toegang bedraagt € 15.00 en leden betalen € 10.00. Reserveren kan middels een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 075-6122094. De aanvang die zondagmiddag is om 15:30.
Locatie is De Kleine Waarheid, Klauwershoek 4-8, Zaandam.
http://rootsaandezaan.nl