Op zaterdag 25 februari speelt de Keltische band Windbroke in het BREStheater in Brielle.

Wat moet je als iets minder bekende folkband doen om een theatertour te organiseren? Je benadert verschillende theaterprogrammeurs en waar nodig huur je de zaal gewoon zelf!
Dit bedacht tenminste de Keltische band Windbroke, én met succes inmiddels. Zaterdag 25 februari speelt de band alweer het laatste concert van deze tour, dit keer in het BREStheater in Brielle.
Vele mensen genoten al van de melancholische maar toch ongedwongen sfeer waarmee hun doe-het-zelf-theaterconcert vol zit. In een avondvullend programma laten ze het publiek kennis maken met de vele facetten van de Keltische muziek. Vrolijke traditionele instrumentale nummers als Jigs, Reels, Polka’s en Strathpeys worden afgewisseld met ballades, Sad-Songs, weemoed liederen en Songs over onmogelijke liefdes en heimwee (zakdoeken meenemen). Dit alles wordt verbonden door wetenswaardige en humoristische vertellingen en poëtische elementen. Een aanrader voor iedereen die van pure muziek houdt.

Windbroke
Windbroke


Over de band:
Windbroke is een Keltische folk band van Zeeuwse bodem die al een aantal jaren succesvol regionaal actief is. Wars van het populisme in dit genre kiest het gezelschap voor de wat onbekendere luistervariant van de traditionele Keltische muziek. Met gebruik van akoestische instrumenten zoals Bodhran, High- en Low-whistles, gitaar, accordeon, mandoline en banjo creëren de vier muzikanten een sfeer die emotie oproept en die je in gedachten voert naar de kusten van Bretagne en Galicië, de groene heuvels van Ierland, de ruige Schotse Highlands en het warme turfvuur van de plaatselijke Pub.

Zaterdag 25 februari 2017, Windbroke in het BREStheater in Brielle
Omdat het concert niet door het BREStheater zelf wordt georganiseerd maar een samenwerking is op basis van verhuur kunnen de kaarten uitsluitend worden gereserveerd of gekocht via de website van de band: www.windbroke.nl of voor aanvang aan de deur. De kaarten kosten € 10,- en de voorstelling begint om 20:30 uur.