Op zondag 5 maart zijn The Lasses te gast bij Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid in Zaandam.

Waar de meeste Roots aan de Zaan acts van buiten de grenzen komen, is het vizier op zondagmiddag 5 maart gericht op The Lasses, en die komen “gewoon” uit Amsterdam. Sophie ter Schure en Margot Limburg maken wonderschone muziek; eerder waren ze bij Roots aan de Zaan te zien als voorprogramma van de Engelse singer/songwriter Steve Ashley in juni 2015.
 
Nu dan een volwaardig optreden bij Roots aan de Zaan, en dat werd tijd. Sophie en Margot ontmoetten elkaar vijf jaar geleden in de Ierse pub Mulligans te Amsterdam waar elke woensdag- en zondagavond open sessies worden gehouden. Ze ontdekten al snel een gedeelde passie voor het vertolken van mooie verhalen over, zoals zij het noemen, “liefde, dood en andere ellende”. Ze staan bekend om hun humorvolle introducties van de toch vaak droevige liedjes, die loepzuiver en vol gevoel worden gezongen. Beide dames spelen zowel gitaar als bodhrán. De warme alt van Margot en de gevoelige sopraan van Sophie sluiten perfect bij elkaar aan.
In de afgelopen jaren stonden The Lasses al op menig podium in binnen- en buitenland, met als klapstuk een tour langs de westkust van Amerika in het voorjaar van 2015, die een jaar later nog een dunnetjes overgedaan werd – in beide gevallen als trio met de Amerikaanse Kathryn Claire (maar die is er nu niet bij). The Lasses zingen vooral liedjes met een goed verhaal en laten zich daarbij niet beperken door regio of genre; Appalachian bluegrass, Schotse ballade of Ierse folk, je hoort dat dit duo altijd met hart en ziel voor de liedjes gaat.

The Lasses, foto Richard Bank en Saskia Aukema, Fotopalooza
The Lasses, foto Richard Bank en Saskia Aukema, Fotopalooza

 
Zondagmiddag 5 maart 2017, The Lasses in De Kleine Waarheid, Klauwershoek 4-8, Zaandam – de deur gaat open om 15:00, aanvang concert is 15:30.
Dit concert is gratis toegankelijk voor Roots aan de Zaan-leden; niet-leden betalen een tientje. Het wordt zeer op prijs gesteld als u uw komst vantevoren aangeeft, middels een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie ook: www.rootsaandezaan.nl.