De tour die Martin Simpson op 24, 25 en 26 maart naar Nederland zou brengen gaat niet door, Simpson is ziek en kan helaas niet optreden. Er wordt gekeken of de concerten alsnog kunnen plaatsvinden in 2018.

Een naam die bij de folk-kenners op een vrij eenzame top staat, een top met in de nabijheid lieden als Richard Thompson en Bert Jansch.
Met andere woorden: de gitaar is hier in handen van een ware maestro. Martin Simpson’s interpretaties van traditionele folksongs zijn simpelweg pure meesterwerkjes. Zijn solo-optredens zijn intens, veelzijdig en betoverend. Wereldwijd wordt hij gerespecteerd als één van de beste akoestische- en slide-gitaristen.
 
Simpson combineert als geen ander diverse elementen uit de Britse, Afro-Amerikaanse en old-time muziek. Hij woonde dan ook vijftien jaar in de USA, en dat is hoorbaar. Bovendien heeft hij zelf een aantal parels geschreven. Hij werkte op het podium en op albums samen met o.a. June Tabor, Jackson Browne, Danny Thompson, Danú, Martin Carthy, Cara Dillon, David Lindley, Roy Bailey, David Hidalgo, Steve Miller, Dick Gaughan en eerdergenoemde Richard Thompson.
 
De BBC Radio 2 Folk Awards zijn zo ongeveer de Oscars van de Britse folk. Martin Simpson is niet minder dan eenendertig (!) maal genomineerd geweest – twaalf maal als Musician of The Year (waarvan hij twee maal de prijs ook daadwerkelijk binnenhaalde). Zijn album Prodigal Son kreeg in 2008 vijf nominaties en twee prijzen, hetgeen hij in 2010 dunnetjes overdeed – met nog eens een extra nominatie erbovenop – voor de CD True Stories.
 
“One of the virtuoso instrumentalists of the English music scene” – The Guardian
 
“Simpson’s latest is a potent blend of the highest calibre…Simpson has never sung or played better” – Acoustic Magazine
 
Of hij nu Americaanse old-time muziek, blues, traditionele Britse folk, een Dylan-cover of zijn eigen materiaal speelt: Martin Simpson is onvoorspelbaar, onnavolgbaar en, als gitarist, van een ongekende subtiliteit en originaliteit.
 
Er stonden drie concerten op het programma in Nederland, deze zijn alledrie afgelast:
Vrijdag 24 maart 2017, Tiel, Bam Concert (tel. 0653711700)
Zaterdag 25 maart 2017, Roots aan de Zaan in De Kleine Waarheid, Zaandam www.rootsaandezaan.nl/agenda toegang € 15 (allerlaatste kaarten!)
Zondag 26 maart 2017, GUO Oisterwijk (Tiliander) www.tiliander.com toegang €15

Ook het optreden dat de 23e gepland stond in het Belgische Langdorp gaat niet door.

De organisatie van Roots aan de Zaan laat weten:

Simpson is herstellende van een infectie aan de luchtwegen, maar de vermaarde Britse folk-gitarist zal niet tijdig op de been zijn en wordt nog niet in staat geacht te reizen, laat staan op te treden.
Het ligt wel in de lijn der verwachting dat het optreden verplaatst wordt naar een later datum. Vooralsnog blijven reeds gekochte en betaalde kaartjes dan ook geldig.

Op de website van Martin Simspon staat het volgende bericht:

We're really sorry to announce that Martin's planned trip to Belgium and the Netherlands this week has had to be postponed due to ill health.
Martin is incredibly disappointed to not be able to do these concerts and has rarely cancelled a gig in his whole 46 years of touring, but doctor's advice after contracting a particularly difficult to shift chest infection, is that he rests in order to not get worse. Martin's agents, ABM are currently working with the promoters to rearrange this tour for next year.
We all apologise for the disappointment and hope that all those with tickets can get to one of the soon to be announced rearranged concerts in 2018.