Op maandag 10 april is de Vlaamse troubadour Willem Vermandere te gast op het podium van de Willem Twee Concertzaal (voorheen Toonzaal) in Den Bosch.

Willem Vermandere, kleinkunstenaar, schrijver, dichter, beeldhouwer, levensfilosoof, schilder, gitarist, basklarinettist en zanger, werd geboren in Lauwe, 1940. Al van kleinsaf groeide de West-Vlaamse bard op in een muzikale omgeving (vader speelde klarinet en de jonge Vermandere stapte al vroeg mee in de dorpsfanfare Sint-Cecilia). Het duurt dan ook niet lang vooraleer hij zelf melodietjes begint te componeren en muziek zet op gedichtjes.

Op latere leeftijd studeert Vermandere godsdienstwetenschappen te Gent, maar wordt meer en meer beeldhouwer en liedjeszanger. Vermandere blijft in zijn professionele carrière een bezige bij: hij schrijft zelf zijn teksten en muziek, heeft al flink wat albums op zijn palmares staan, en is ook nog actief bezig met tekenen, schilderen en beeldhouwen. Samen met zijn twee companen, Freddy Desmedt, fluiten en klarinet en Pol Depoorter, gitaren en mandoline, tovert Willem met woord en klank, luchtig en doodernstig, droevig en blij, levenslustig en soms donker, aaneengeweven met zijn spitse 'vertellementen'.

Een avond met Vlaanderens warmste theatermens, die net zoals echte goede wijn verbetert met het ouder worden, mag je zeker niet missen.

Afgelopen jaren toerde Vermandere met een liedjesprogramma rond oorlog en vrede, met zijn vaste begeleiders, maar ook met een strijkorkest. Zijn jongste plaat heet 14-18 En Wat Nu, waarop een aantal live opnames zijn verzameld uit die tour. In Den Bosch zal Willem Vermandere solo optreden.

Maandag 10 april 2017, Willem Vermandere in de Willem Twee Concertzaal (voorheen Toonzaal) in Den Bosch
Aanvang 20:15, entree €20,- (incl. servicekosten)
Info en tickets: https://www.willem-twee.nl