Op donderdag 9 mei treedt folklegende Allan Taylor op in de Ridderzaal van het Muiderslot in Muiden, dit is zijn enige concert in Nederland.

Al meer dan vijftig jaar reist Allan Taylor als singer-songwriter de wereld over en treedt hij op in concertzalen, clubs en op festivals. Hij wordt gezien als één van de meeste vooraanstaande componisten en gitaristen in zijn genre. Zijn songs zijn geschreven vanuit de blik van een reiziger, die al heel lang op pad is en werk schreef in café’s, bars en hotelkamers. Liedjes over de eenzame, de onbekende kleine helden, de mensen in de marges.

Eigenlijk moet de luisteraar zich steeds opnieuw voornemen of hij dit keer naar de tekst, dan wel naar de begeleiding zal luisteren. Het is een waar genot om te luisteren naar zijn lage, diep donkerbruine stem; je haar gaat er recht van overeind staan. Dit is het enige concert van Allan Taylor in Nederland.

‘Allan is one of the key songwriters of our time, a true professional as much respected by fellow-musicians as by his loyal audiences’ - Roots magazine

Allan Taylor in de Ridderzaal van het Muiderslot in Muiden
Wanneer: Donderdag 9 mei 2019
Aanvang: 20.15 uur
Tickets: €22,50
Zie ook: https://www.muiderslot.nl/activities/folkconcert-alan-taylor/

Website Allan Taylor: http://www.allantaylor.com/

Op 5 juni is er nog een folkconcert in het Muiderslot, dan speelt Caroline Lavelle met Clare Kenny.