Acht Zomeravondconcerten aan Zee in Zeeuws-Vlaanderen besteden aandacht aan zowel klassieke muziek als hedendaagse muziek en folk. De reeks concerten, telkens op woensdagavond, eindigt 24 augustus. In enkele concerten speelt ook folk of volksmuziek een rol.

Zo brengt het Thelema Trio in Nieuwvliet (13/7) een programma met licht hedendaagse werken, waarin invloeden van rock en volksmuziek herkenbaar zijn. Ook Peruaanse werken en composities van eigen hand, staan op het programma.

In augustus treedt het Trio Dor op in Hoofdplaat (3/8). Gwen Cresens (accordeon), Wietse Beels (viool) en Vlad Weverbergh (klarinet) brengen eigen arrangementen en interpretaties van Europese volksmuziek, voornamelijk uit de Balkan en het Slavische gebied en aanverwante, zelf gecomponeerde muziek. Ook worden enkele werken uit het klezmerrepertoire gebracht.

De concerten beginnen om 20.00 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro. De koffie, thee of een frisdrank in de pauze zijn gratis. Kinderen tot en met twaalf jaar, onder begeleiding, hoeven niet te betalen. De kaartverkoop vindt plaats op de avond van de concerten aan de ingang van de kerk vanaf 19.30 uur.