Folkclub De Fookhook in Sevenum heeft haar programma voor het seizoen ‘05-'06 rond. Het biedt mooie namen van jong talent zoals de jeugdige Schotse Emily Smith tot grote namen uit het verleden zoals Ralph McTell. De concerten spelen zich zoals voorgaande jaren af in Horecacentrum "De Sevewaeg" aan de Markt 3 in het Limburgse Sevenum.

De complete agenda ziet er als volgt uit:

Joe Topping & Joe Wright zaterdag 10 september 2005 21.00 uur.
De kick-off voor het nieuwe seizoen wordt gedaan door twee jonge muzikanten die tot de grootste talenten van de nieuwe generatie in de Engelse folkwereld behoren. Singer-songwriter Joe Topping en violist/gitarist Joe Wright, beide mid-twintigers, hebben ieder op hun gebied grote indruk gemaakt de laatste jaren. De bezoekers van het concert van John Wright vorig jaar hebben ze beide in actie gezien in de begeleidingsband.

Show of Hands zaterdag 1 oktober 2005 21.00 uur.
Show of Hands is een van de meest geliefde acts uit de geschiedenis van de Fookhook. Het duo won vorig jaar de BBC Folk Award in de categorie Best Live Act. De gecombineerde kwaliteiten van singer-songwriter Steve Knightley en virtuoos multi-instrumentalist Phil Beer staan garant voor een optimale ervaring van moderne Engelse folkmuziek.

Crucible zondag 23 oktober 2005 16.00 uur.
Deze vier twintigers uit Engeland zijn stuk voor stuk uitstekende instrumentalisten en bezitten bovendien allemaal een prachtige zangstem. Hun repertoire, bestaande uit songs en instrumentals, is geworteld in de Engelse traditie en heeft daarbij invloeden uit andere folktradities. Bijzonder is de variatie die ze creëren door alle vier om beurten de leadzang op zich nemen, terwijl ze toch de eenheid in het groepsgeluid weten te handhaven.

Allen Taylor zondag 20 november 2005 16.00 uur.
Singer-songwriter Allen Taylor is al jaren een graag geziene gast in de Fookhook. Al dertig jaar bereist deze volleerde performer de wereld en heeft daarbij een grote naam opgebouwd bij zowel het publiek als zijn collega's. Zijn gevoelige songs, met teksten van literaire kwaliteit, zijn dan ook al door vele gerenommeerde muzikanten opgenomen.

New Scorpion Band zondag 4 december 2005 16.00 uur.
Vijf zangstemmen en vijfentwintig verschillende snaar-, blaas- en percussie-instrumenten. De New Scorpion Band is een vijfkoppige groep uit Engeland die traditionele muziek uit Groot Brittanië en Ierland speelt, maar ze doen dit wel op een geheel eigen manier. Een typisch New Scorpion Band-concert bevat een onderhoudende mix van songs en ballades over de liefde, de zee, werk en oorlog afgewisseld met levendige instrumentals.

Colvin Quarmby zondag 15 januari 2006 16.00 uur.
Voor het derde jaar op rij in de Fookhook. Met hun aanstekelijke op folk, country en skiffle gebaseerde songs was het telkens een feest om de energieke performance van dit viertal te aanschouwen.

Minifestival met Carmina en North Cregg, zondag 12 februari 2006 16.00 uur
Deze middag niet één, maar twee bands in de Fookhook. De Engelse band Carmina legt met merendeels zelfgeschreven materiaal een verbinding tussen enerzijds traditionele en hedendaagse Keltische muziek en anderzijds jazz, rock en soul. De fusie van de verschillende muzikale achtergronden van de leden levert een krachtig, vernieuwend en tegelijkertijd zeer toegankelijk en betoverend groepsgeluid op. North Greg behoort momenteel tot de beste traditionele Ierse groepen in het circuit. Hun repertoire bestaat uit virtuoos gebrachte instrumentals en songs. Het gebruik van drums geeft aan dat ze daarbij een moderne sound niet schuwen.

Ralph McTell zondag 12 maart 2006 16.00 uur.
Het zal een bijzondere middag worden voor de Fookhook met een optreden van een van de echt grote namen uit de folkwereld. Ralph McTell geniet al meer dan dertig jaar grote faam als een begenadigde songwriter en er zijn maar weinig mensen die zijn "Streets of London" niet kennen. Daarnaast is hij een virtuoze gitarist en hij weet met zijn verhalende teksten zijn publiek mee te voeren in zijn eigen belevingswereld.

Emily Smith Band zondag 23 april 2006 16.00 uur.
De Schotse zangeres Emily Smith maakte voor het eerst echt in de picture toen ze de 2002 BBC Radio Scotland's Young Scottish Traditional Musician of the Year Award won. In hetzelfde jaar vormde ze haar eigen band. Met haar delicate, maar verrassend krachtige stemgeluid en fantasievolle arrangementen weet ze haar eigen stempel te drukken op de oude Schotse songs die ze zingt. Emily speelt ook accordeon en piano en wordt bijgestaan door haar bandleden op fiddle en gitaar.

Zie ook: www.fookhook.nl.