De grote Ierse dans- en muziekspektakel Riverdance komt eind oktober zes avonden op rij naar de Amsterdamse Heineken Music Hall. De show wordt elk jaar geperfectioneerd en aangepast door middel van nieuwe dansers, artiesten en kostuums. Behalve de eindeloze rij getalenteerde Ierse dansers, bestaat Riverdance ook uit een Iers koor, een Russische ^folkgroep, Afrikaanse zangers, drummers, tapdansers, een tenor en een flamenco danseres.

De grote winnaar van het Eurovisie Songfestival 1994 was niet de act die de meeste douze points van Europese landenjurys kreeg. Daar hoor je traditiegetrouw niets meer van. (Het waren overigens Paul Harrinton & Charlie McGettigan met "Rock 'n roll kids") De echte winnaar van die editie was de dansgroep die tijdens de pauze te zien was: Riverdance. De hele wereld was laaiend enthousiast en een uitgebreide tournee volgde. Nu, tien jaar later, staat Riverdance nog steeds aan de top. Er zijn vele cds en video's verkocht.

De shows in e Heineken Music Hall in Amsterdam zuidoost zijn op 25, 26, 27, 28, 29 en 30 oktober. De eerste vier avonden vanaf 20 uur. Zondag 30 oktober vanaf 14:30 uur. Entree: 49.00 56.00 62.00 euro.

Zie voor samenstelling Riverdance-team en andere details www.riverdance.com.