Folkclub Sunday Life staat bekend om de maandelijkse folkmiddagen: sinds 2003 organiseert Buitencentrum De Koerberg elke laatste zondagmiddag van de maand, i.s.m. Blue Dew, Sunday Life. Op 2 september (let op: dit is een vrijdag) is er een concert van Blue Dew, dat het tweede theaterseizoen van het programma The Long Journey Home zal openen.

Dit extra concert op vrijdagavond vindt plaats (voor het eerst) in het Openluchttheater van De Koerberg. Sunday Life heeft met deze nieuwe optreedplek een unieke mogelijkheid geschapen voor het geven van bijzondere buitenconcerten. Er is een 10 bij 10 meter groot podium gemaakt met daaromheen houten bankjes in de wand van de kuil waarin het Openluchttheater zich bevindt. Alles is van natuurlijk materiaal (een kussentje is daarom wel aan te raden) en er is plaats voor ruim 300 bezoekers. Omdat er geen mogelijkheid is om bij slecht weer naar elders uit te wijken, is de regel gesteld: bij slecht weer gaat het concert niet door en krijgen bezoekers die al een kaartje hadden gekocht hun geld terug.

Aanvang: 20.30 uur. Entree: € 5,- (€ 2,50 voor kampeerders). Voorverkoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0578-692066. In Buitencentrum De Koerberg, Heerde.

blue dew
Blue Dew, foto Martijn Lieffers

The Long Journey Home
Blue Dew
neemt in The Long Journey Home het publiek mee naar het Ierse dorpje Kilkelly in het jaar 1860. De contrabassist van Blue Dew vertelt het ontroerende verhaal van de familie Jones, een familie waarvan de oudste zoon, John Jones, emigreert naar Amerika. Een familie die een bestaan leeft zonder te weten dat hun leven zo typerend is voor deze periode in de Ierse en de Amerikaanse geschiedenis. Blue Dew speelt in the Long Journey Home hun mooiste Ierse ballades, tunes en bluegrasstraditionals, terwijl sfeervolle beelden worden vertoond van Ierse landschappen, muzikanten, families en de vestiging van de Ieren in Amerika.

Tijdens een aantal nummers van The Long Journey Home worden door het dansduo Mise agus Tusa traditionele Ierse dansen uitgevoerd. Het verhaal, de beelden en de Ierse dans vormen samen een geheel met de muziek van Blue Dew; een bijzondere eigen stijl die wordt gekenmerkt door harmonieuze vierstemmige zang en een gevarieerd gebruik van Ierse- en bluegrassinstrumenten.

Verder staan de volgende gratis folkmiddagen nog op het najaarsprogramma van Sunday Life:
25 september - Inlaw sisters & The Cajun Company
'Songs from the Appalachian Mountains' en Cajun
30 oktober - Vals Plat
Nederlandstalige folk en bluegrass

Zie ook: www.bluedew.nl en www.koerberg.nl.