In de Kapel aan de Badweg op Schiermonnikoog geeft Martin Korthuis op 20 augustus 2005 een luisterconcert. Samen met zijn muziekvrienden Albert Bartelds (gitaar) en Elco Stalknecht (accordeon), presenteert hij zelfgeschreven Groninger liedjes en nummers van Ede Staal. Daarnaast zijn er ook Engelse nummers van bijvoorbeeld Gram Parsons, Neil Young en Danny Whitten.

Korthuis bezingt levensthema's op een geheel eigenzinnige en creatieve manier. De Groninger taal, in combinatie met sobere arrangementen, versterken het integere gevoel. De kracht van Korthuis is zijn warme en karakteristieke stemgeluid. Korthuis is geboren in Bedum, woont op Schiermonnikoog en schrijft daar Zijn eigen liedjes. Hij heeft inmiddels drie albums op zijn naam staan. Het laatste album "Lös" dat in 2002 verscheen is helemaal in het Groninger dialect. Van dit album worden geregeld liedjes gedraaid door de VPRO, NCRV en de NOS.

Aanvang van het concert: 20.30 uur. Entree: 7 euro per persoon. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 06 16 02 63 23. Informatie: Organisatie Najade Projecten www.najadeprojecten.nl.