Bruno Deneckere, een sterke Gentse singer/songwriter in het alt.country-genre, geeft maandagavond een concert in café De Buut aan de St.Rochusstraat in Eindhoven en dinsdagavond in café Alleman in Gemert. Van Deneckere verscheen eind vorig jaar zijn goed ontvangen derde solo-album Crescent Of The Moon. Hij mag dan in Nederland nog niet zo bekend zijn, in België wordt hij beschouwd als een van de besten in zijn genre.

Deneckere (zang, gitaar, banjo, mondharmonica) heeft al aardig wat albums gemaakt. Eind vorig jaar verscheen zijn derde solo- album maar al eeder bracht hij drie albums en enkele cd's uit met de garagerockband The Pink Flowers, waarvan hij frontman was.
Een kleine tien jaar geleden wierp hij zich op de alt.country. Deneckere klinkt als een kruising tussen Bob Dylan en Willie Nelson en een enkele keer Jackson Browne. Hij wordt geïnspireerd door mensen als Steve Earle, Townes Van Zandt, Lyle Lovett en Delbert McClinton. Bovendien gaat hij een cover van Elvis niet uit de weg.
In de Buut en in Alleman treedt hij solo op, maar in België weet hij zich vaak met de beste alt.country muzikanten van daar te omringen zoals Nils De Caster (viool, pedal steel, mandoline), pianist Yves Meersschaert (beter bekend als Vis van het duo Derek&Vis) en contrabassist Mario Vermandel. Met die klasbakken was hij eerder dit jaar te horen als begeleider (op mondharmonica en banjo) van Lieven Tavernier op diens fraaie album Niet voorbij.
Deneckere staat ook geregeld aan de zijde van Roland of Wigbert. Op de Gentse Feesten zagen we hem onlangs als begeleider van de Vlaamse zanger Wim de Wulf. Eerder dit jaar stond Deneckere op het Na Fir Bolg Festival in Vorselaar.


Zie ook: www.folksurvival.nl of www.brunodeneckere.be