Het nieuwe seizoen van Folk in de Wâlden gaat op dinsdag 13 september spetterend van start met een optreden van het Belgische Ambrozijn. Een superfolkformatie, zo mag Ambrozijn rustig genoemd worden. Het in 1996 opgerichte trio, dat bestaat uit Tom Theuns (gitaar en zang), Wouter Vandenabeele (viool) en Wim Claeys (diatonische accordeon), kan met recht een van de exponenten van de Vlaamse folkrevival worden genoemd.

Image
Ambrozijn, foto Ronald Rietman

Virtuoos, innemend, uitbundig maar ook ontroerend en oprecht worden een breed scala aan liedjes en dansmelodieën uit velerlei windstreken ten gehore gebracht. Ambrozijn put uit een ruim arsenaal wereldmuziek en werkte al eens nauw samen met muzikanten uit Senegal, maar zet met hetzelfde gemak onder de geuzennaam Balbrozijn een zaal volledig op zijn kop.  Ambrozijn is een regelmatige en gewaardeerde verschijning op alle grote Europese folkfestivals zoals Dranouter en Folkwoods.

Hun laatste cd heet Botsjeribo. Daarop schuwen de heren vernieuwing niet, zo zijn er voorgeprogrammeerde drumpartijen te horen, maar schakelt men net zo gemakkelijk over naar verstilde liedjes in een uiterst sobere bezetting. Ambrozijn kan afwisselend laaien en loeien, fluisteren en huilen maar is altijd eerlijk en oprecht, zonder dubbele bodem of valse moraal. Het gerenommeerde Engelse muziekblad fRoots noemt Ambrozijn 'one of the greatest European acoustic folkbands of today'. Folk in de Wâlden weet zich met Ambrozijn verzekerd van een indrukwekkende opening van het tweede seizoen.

Datum: dinsdag 13 september 2005
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
Entree: € 10,-
Reserveringen: 058-2125690 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.