Het Cultureel Centrum in de Belgische stad Geel stelt begin oktober de legendarische folkgroep Rum centraal, die in de 70-jaren voortrekker was van de Vlaamse folkrevival. Onder de noemer Week van Rum zijn er drie avonden (5, 6 en 7 oktober) met projecten rond de drie originele Rum-leden plus een afsluitende avond (8 oktober) met een concert van Rum met een flinke serie gasten. Paul Rans vult een avond met Rans&Flagel (5/10), Wiet Van der Leest met Les Enfants de l'Yser (6/10) en Dirk van Esbroeck met La Guitarra, La Voyageuze en Kimiz (7/10). Rum brengt op 8 oktober oude en nieuwe liederen met de gasten Christel Borghlevens, Vera Coomans, Thomas Devos, Luthomania, Juan Masondo, Herwig Scheck en Tom Theuns.

Wo 5/12: Paul Rans
Rans & Flagel met het programma ‘Den krijg is daer / Vive la guerre'. Met: Paul Rans (zang en luit), Claude Flagel (zang, draailier, percussie), An van Laethem (vedel, viool, zang), Philippe Malfeyt (luit, hakkebord, cister, zang), Piet Stryckers (gamba, cello, vedel, draailier) en Olle Geris (doedelzakken, zang). Zie ook www.paulrans.com

Do 6/10: Wiet Van der Leest
Les Enfants de l'Yser (bekend van het Grijsland-album in het kader van de Vredesconcerten Passendale) met de première van het programma Tatave. Les Enfants de l'Yser nemen als uitgangspunt voor hun nieuw musette programma de muziek van de legendarische Waalse swing- en musette accordeonist Gus Viseurs. Uniek hierbij is dat ze niet op accordeon, maar wel op de kleine tenorgitaar worden gespeeld. Met Thomas Devos (zang, gitaar), Tom Theuns (gitaren, zang en banjo), Wiet Van de Leest (tenorgitaar, viool, piano), Herwig Scheck (contrabas).

Vr 7/10: Dirk Van Esbroeck
Dirk Van Esbroeck, literaire en muzikale duizendpoot, geeft een ‘bloemlezing' uit zijn huidige projecten: La Guitarra, La Voyageuze en Kimiz. In La Guitarra bundelen José Toral, Dirk Van Esbroeck en Raphaella Smits hun talenten om met drie heel verschillende gitaren Spanje en Argentinië te bezingen. In La Voyageuse worden gedichten op muziek gezet door Dirk Van Esbroeck (gitaar, zang), Christel Borghlevens (klarinet), Guido Desimpelaere (gitaar, contrabas) en Johan De Baedts (percussie). Met Kimiz laat Van Esbroeck je kennis maken met de Jiddische, Turkse en Bulgaarse traditie. Van Esbroeck neemt in dit sextet de gitaar en de zang voor zijn rekening en wordt muzikaal bijgestaan door Christel Borghlevens (klarinet, basklarinet, duduk), Filip Verneert (gitaar, koorzang), Johan De Baedts (koorzang, percussie), Jean-Michel Alexandre (viool) en Roman Korolik (bas).

Za 8/10: Rum
De originele Rum (Wiet van de Leest, Paul Rans en Dirk van Esbroeck) met nieuwe nummers en oude krakers. Gasten: Christel Borghlevens, Vera Coomans, Thomas Devos, Luthomania, Juan Masondo, Herwig Scheck en Tom Theuns.

Info en reserveringen: www.dewerft.be, tel 014 57 03 41