Fado-zangeres Maria de Fátima geeft zondag 6 november een 's morgens om 11 uur een uitvoering in de aula van de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam. Ze wordt bijgestaan door Nuno Gligó op guitarra Portuguesa en Jose Antonio op de viola, een klassieke Spaanse gitaar met stalen snaren. Fado-zangeres Maria de Fátima werd in 1961 geboren in Lissabon. Na een succesvolle carrière in eigen land met een aantal albums en de Grand Noite de Fado (de belangrijkste prijs op het gebied van de Fado) heeft Maria de Fátima tegenwoordig haar basis in Amsterdam. Na een aantal jaren vooral in het Portugese circuit te hebben opgetreden heeft ze de sprong gemaakt naar de nationale theater- en festivalpodia. Ook internationaal laat ze zich niet onbetuigd door optredens in o.m. Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland.

In 2002 maakte Maria de Fátima samen met haar groep Rosário de CD Foi Deus, die een combinatie bevat van traditionele fado met folk- en new-age elementen. Een jaar geleden verscheen haar album Fado Vivo met daarop een live registratie van de theaterconcerten die zij met haar groep gaf in het voorjaar van 2004 in Nederland. Het album bevat naast een aantal akoestische uitvoeringen van het Foi Deus-album, bekende klassieke fado's en ballades van ondermeer Amália Rodrigues en Vitorino.

Zowel in Nederland als in Portugal heeft ze verschillende radio- en TV programma's op haar naam staan.

Het concert is aanstaande zondag 06/11 uur in Aula Begraafplaats Westgaarde, Ookmeerweg 275, 1067 SP AMSTERDAM, tel. 020- 5805080.
Geluidsfragmenten kun je beluisteren op: www.speelman.nl/ensemble/mariadefatima.