Muziekvereniging Kunst Adelt uit Hapert, harmonieorkest en het tamboerkorps, brengt een speciaal programma onder de noemer Celtic Nights. In deze mix van Ierse en Schotse volksmuziek hebben ook folkgroep Ogham, de Dutch Pipes and Drums en dansgroep Quality een aandeel. Vier jaar geleden stortte Kunst Adelt zich ook al eens in zo'n 'promconcert'. Toen was het thema Spanje. Nu dus Keltisch. Dirigent Erik Somers ging op zoek naar geschikte muziekstukken. In het Eindhovens Dagblad zegt Somers tegen correspondente Toos Verberne: "Je moet volksmuziek uit de streek hier zien te krijgen die speciaal voor harmonieorkesten is geschreven. Ik heb bijvoorbeeld nieuwe Ierse muziek uit Dublin laten komen."

Hier nog een passage uit dat artikel in het Eindhovens Dagblad:
...De muziek van de gasten en van het harmonieorkest en slagwerkers moet samengevoegd worden. Dat blijkt een hele klus. Somers: "Laat tamboers maar eens iets typisch Schots brengen." (...) Al rond carnaval begonnen de repetities waarin nieuwe stukken werden ingestudeerd. Somers: "Je moet een hele avond met muziek vullen. Dat is ontzettend veel. Voor een concours bijvoorbeeld studeer je twee nummers in."

Vrijdag 4 en zaterdag 5 november beginnen de Celtic Nights om 20.00 uur in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert. Het programma duurt tot 22.45 uur. Daarna speelt Ogham tot 0.30 uur in de foyer. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze kosten tien euro en zijn te koop bij Novy 't Bazarke, VVV Bladel en kantoorboekhandel Liebregts.