De middeleeuwse meidengroep Carpe Diem heet nu Reïncarnatus. Waar de vijf in Limburg wonende klassiek geschoolde musici zich voorheen in Carpe Diem richtten op de vertolking van middeleeuwse muziek, vullen ze dat in Reïncarnatus aan met een popachtige variant daarvan.

Hun concert aanstaande zondag 6/11 in de Grote Kerk van Gorinchem zal nog een redelijk traditioneel karakter dragen, dat van zaterdag 12/11 in Theaterzaal Parkgebouw Rijssen bevat ook de moderne invulling.

In de nieuwe muziekvorm verandert Reincarnatus dus als het ware in een middeleeuwse popband. De groep vult middeleeuwse instrumenten aan met o.a. synthesizers, elektrische gitaar, basgitaar etc. Op hun website http://www.reincarnatus.com zijn enkele veelbelovende muziekfragmenten te horen.

De groep bestaat uit vijf vrouwelijke professionele musici met hart voor de middeleeuwse volksmuziek. Vier van de vijf zijn opgeleid aan het conservatorium in Maastricht. Twee hebben al veel ervaring opgedaan in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Zoals het in de Middeleeuwen gebruikelijk was zijn ook de leden van Reïncarnatus multi-instrumentalisten. Ze bespelen meer dan 25 verschillende soorten middeleeuwse muziekinstrumenten. Ze zijn ook thuis in meerstemmige zang.

reincarnatus
Reincarnatus

Op het programma voor de nabije toekomst staat o.a. een Nederlandse theatertournee en een heus kerstprogramma met wisselende inhoud. Renate Dirix- samen met Joyce Hamers oprichter - is druk in de weer met nieuwe nummers voor het debuutalbum dat volgend voorjaar wordt verwacht.

De samenstelling van Reïncarnatus: Renate Dirix (componist/ arrangeur, schalmei, ruispijpje, zang, draailieren, alle doedelzakken, saxofoon), Joyce Hamers (slagwerk, percussie, zang), Linda Custers (vedel, zang, viool), Marna van der Velden (Ierse Bouzouki, F-schalmei, elektrische gitaar, zang en percussie), Isabelle Dosne (blokfluit, trumscheit, ruispijpje, en basgitaar).

Concertagenda voor de komende weken:
>03 dec: Theatervoorstelling 'Reincarnatus', Rabotheater Hengelo, kaarten via Tel: 074-2556777 of www.rabotheaterhengelo.nl. 10 dec: Kerstconcert, NH Jan Tabak, Bussum.
11 dec: Kerstconcert, De Aegtenkapel, Amersfoort www.theaterdeflint.nl. 16 dec: Kerstconcert, Nieuw Hervormde kerk, Marken-Binnen. 18 dec: Kerstconcert, theater Capellenborg, Wijhe tel: 06-28071689. 22 dec: Theatervoorstelling 'Reincarnatus', Stadsschouwburg Venray tel: 0478-530999. 23 dec: Kerstconcert Cultuurcentrum Tiliander, Oisterwijk, kaarten via tel: 013-5217220 of www.tiliander.com

Zie ook: http://www.reincarnatus.com en www.oudemuziekbrabant.nl.