De Canadese singer/songwriter Martha Wainwright geeft met haar band tijdens haar Europese tournee ook een viertal concerten in ons land waaronder een in de serie ‘Folk This'. Dit is een concertserie waarin de Rotterdamse poptempel Rotown aandacht schenkt aan de hedendaagse folk artiest. Bij eerste twee concerten staat ze in het voorprogramma bij haar broer Rufus. Bij de laatste twee concerten speelt bij haar in het voorprogramma Teddy Thompson, zoon van Richard Thompson.

De jongste telg uit de muzikale Wainwright familie (Martha is de dochter van Loudon Wainwright III en Kate McGarrigle) heeft inmiddels succesvol haar eigen vleugels uitgeslagen.. Haar stem is als haar popliedjes: luchtig en soepel, met een lichte countryinslag en hier en daar wat rock en folkinvloeden. Van haar debuutalbum heeft V2 Records onlangs een speciale editie uitgebracht waarop een speciaal duet met haar broer Rufus, genaamd ‘Bring Back My Heart'. Ook zijn toegevoegd twee live-opnamen, een nieuwe studioversie van het nummer Baby en het Franstalige "Dis, quand reveindras-tu?", een cover van Barbara.

Concerten:
Vrijdag 25/11 Stadsschouwburg Groningen (Supporting Rufus Wainwright). Zaterdag 26/11 Paradiso Amsterdam (Supporting Rufus Wainwright). Dinsdag 29/11 Rotown 21 uur Rotterdam www.rotown.nl. Donderdag 1/12 Melkweg Amsterdam www.melkweg.nl.
Zie ook: www.marthawainwright.com.