De muziekserie Deventer Internationaal wordt op woensdag 23 november geopend door een bijzonder optreden van de Ostrava Cimbalom Band, een volksmuziekgroep uit Tsjechië en Jarmila Sulakova, de ‘first lady' van de Tsjechische folklore.
De markante en charismatische Tsjechische zangeres Jarmila Sulàkovà (76 jr.) zingt melodieuze, melancholieke en opzwepende volksliederen, onstuimig begeleid door de Ostrava Cimbalom Band. De band wordt geleid door Pavel Rokyta (altviool) en is afkomstig uit Ostrava, een grote stad aan de voet van de Karpaten.

De gratis toegankelijke optredens zijn om 12 uur in het Stadhuis, om 15 uur in een tent bij winkelcentrum Keizerslanden en het laatste optreden is om 21.30 uur in het Burgerweeshuis en wordt voorafgegaan door een lezing om 20.30 uur.

De muziekserie Deventer Internationaal, die telkens drie gratis toegankelijke optredens van nieuwkomergroepen op een woensdag omvat, kent verder in dit seizoen de volgende optredens: de Ghanese groep Yusuf (11 januari), de Roemeense roma groep Nadara (15 februari), de Turkse folk-pop groep Mimoza (29 maart) en het trio The Old Bridge uit Bosnië (10 mei).

Zie ook: www.wereldmuziek.nl.