Op 4 september vond in de oude sfeervolle kloosterkapel van het Tilburgse Cenakel een memorabel optreden plaats van A Filetta, zes mannen met prachtige Corsicaanse polyfone zang. Het concert was het eerste in een nieuwe serie van vocale concerten dat zondag 27 november een vervolg krijgt met een optreden van Nynke Laverman.

Volgend jaar februari verschijnt haar tweede cd. Met muziek van haar nieuwe muziektheaterprogramma De Maisfrou, dat eind oktober in première ging. Natuurlijk ook in het Fries. Teksten van de Friese dichteres Albertina Soepboer en muziek van componisten die Nynke Laverman daar zelf voor benaderde, waaronder: Fernando Lameirinhas, Theo Nijland, Tiago Machado, Walter Hidalgo, Mario Pacheco en ook Wende Snijders. Met laatstgenoemde studeerde Nynke Laverman in 2002 af aan de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Waar Wende Snijders zich richtte op het Franse chanson, nam Laverman de Friese taal voor de Portugese fado. In 2003 ging haar eerste theaterconcert Sielesâlt in première: Friese fado's, met als tekst gedichten van Slauerhoff door Laverman zelf vertaald in het Fries en gezongen op fadomuziek. Het programma en de cd Sielesâlt oogstten lovende reacties in het hele land.
Afgelopen zomer stond ze op podia van festivals als Mundial en Folkwoods.

Het concert is zondag 27 november vanaf 12.00 bij Stichting Cenakel die je vindt op Cenakel 1 (bij de Kempenbaan) in Tilburg. Zaal open 11.15 uur. Entrée € 10,--. Reserveren: e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Telefoon: 013 - 5811367.
Zie ook: www.nynkelaverman.nl.