De Britse folkveteraan Bob Fox trekt door ons land en België. Hij zingt en bespeelt gitaar en dulcimer. Hij wordt begeleid door toetsenist Graham Wood. Het duo stond afgelopen dagen al op podia in Wateringen, Katwijk aan Zee en in Belsele. Vanavond is Noordwijkerhout aan de beurt, donderdag Texel, vrijdag Voorburg, zaterdag Koudekerk a/d Rijn en zondag sluit hij zijn tournee af bij Folkclub Twente in Enschede.Bob Fox toont al zijn gehele carrière (inmiddels zo'n 30 jaar) een voorkeur voor liederen met 'inhoud'. Voor hij solo aan de slag ging maakte hij met name furore met Stu Luckley aan zijn zijde. Hun LP ‘Nowt So Good'll Pass' uit 1978 wordt beschouwd als een folkklassieker. Als duo deden ze in die tijd ook festivals in Nederland aan. Ook stonden ze in het voorprogramma van Richard en Linda Thompson én Ralf MacTell. Na een tweede album en optredens in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Nieuw-Zeeland stopte hun samenwerking in 1982.

Fox werkte geruime tijd als ontwikkelingswerker en archivaris in de mijngemeenschappen van Durham en Northumberland. Na vijftien jaar nam hij opnieuw contact op  met Stu Luckley en nam met hem twee CD's op rond mijnwerkersliederen.

Fox is al meerdere keren genomineerd voor een BBC folk award. In 2003 verscheen zijn solo-album ‘Borrowed Moments' (Topic) met zowel traditionals als nummers van Ewan MacColl en Vin Garbutt, bij wie hij ooit nog in diens band speelde.

De resterende concerten uit zijn tourschema:
Di 22/11 Folkclub Noordwijkerhout Voorhout, do 24/11 Folkclub Texel Hotel den Lindenboom, den Burg, Texel, vr 25/11 Theater de Tobbe Voorburg, za 26/11 Trouble Tree Concerts in de Ridderhof, Koudekerk a/d/Rijn, zo 27/11 Folk Club Twente Enschede 20:30 uur www.folk.twente.org

Zie ook: http://www.bobfoxmusic.com

www.folk.twente.org

Zie ook: http://www.bobfoxmusic.com