De Groningse groep Törf treedt aanstaande zondag 27 november om 15 uur op in theater van Beresteyn in Veendam. De sfeer wordt bepaald door een mix van doedelzak, gitaren, viool, accordeon basgitaar en zang in de streektaal. Törf werd opgericht in 1975. Het was de eerste groep die zich bekommerde om de Groninger liedgoedtraditie en Groninger dansmuziek. Er werd in zowel schriftelijke als mondelinge bronnen gezocht naar geschikte traditionals. In de loop van de jaren tachtig heeft Törf zich verder ontwikkeld door steeds meer Groninger kwaliteitspoëzie als uitgangspunt te nemen. Werk van dichters als Hans Elema, Siemon van Wattum, Jan Niehoff en Jan Boer werd door de leden van Törf op muziek gezet. Daarnaast werd nauwgezet verder gewerkt aan de zoektocht naar de traditie en de bewerking daarvan.

Törf ontwikkelde in de loop der jaren een eigen, uniek, geluid. De muziek klinkt enerzijds traditioneel maar is toch eigentijds door de bijzondere arrangementen en de instrumentatie. Törf heeft 2 elpees en vier cd's op haar naam staan.

Samenstelling: Henk Scholte (zang), Eddy de Jonge (gitaar/bas), Geert Ridderbos (accordeon/fluiten), Bert Ridderbos (snaarinstrumenten), Flip Rodenburg (doedelzakken/blaasinstrumenten), Marius Greiner (viool/mandoline), Jos Kwakman (snaarinstrumenten), Gerda Kuiper (techniek).

Törf, zondag 27/11 15 uur Theater Beresteyn, Veendam. Entree € 11,00, CJP|65+|t/m 12 jaar: € 9,00. Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0598634566.