Leoni Jansen geeft 8 december samen met Arnold van Dongen, de gitarist van haar band, een intiem folk-concert bij Trouble Tree FolkConcerts in Koudekerk a/d Rijn. 
Vanaf de jaren tachtig is Leoni Jansen met name bekend van de tv, maar voor die tijd was ze al heel veel met muziek bezig. Toen ze met vijf jaar een plastic speelgoedgitaartje zag, dacht ze: "dat wil ik ook". Met een ukelele en muziekles begon ze al heel jong haar muzikale carrière. Het begon met Joni Mitchell,, Bob Dylan en Leonard Cohen. Eind jaren zeventig trad ze op als jazz-zangeres o.a. op North Sea, daarna veel succes met televisiewerk, van lieverlee voelde ze zich daarmee niet meer gelukkig, stopte ermee en vanaf dat moment alleen nog muziek en zingen voor Leoni. Verschillende succesvolle theatervoorstellingen en projecten heeft ze inmiddels gedaan. Voor haar is de muziek enorm belangrijk, maar vooral samen iets opbouwen met elkaar, leren van elkaar en het samen leuk hebben is voor haar de drijfveer. Door samen te zingen met o.a. met Niamh Parsons en Karine Polwart ontdekte ze dat de Keltische muziek perfect bij haar stem en haar persoon past. "Niets komt zo mooi en natuurlijk mijn keel uit als het Keltische repertoire". Op haar nieuwe cd "Three Little Magic Words" stort ze zich in de wereld van de folkmuziek en singersongwriters. Liedjes van o.a. James Taylor, Richard Thompson, Dougie Maclean en een enkele traditional.

Het concert begint donderdag 8 december om 20:30 uur. De Ridderhof vind je aan het Arie Hogenespad 1 te Koudekerk a/d Rijn. Entree € 12,=.   Info en reserveren  via 071-3414647 of via www.ttfc.nl.